De cel putin doi ani pe Internet circula informatii referitoare la o tastatura speciala, care la prima vedere pare foarte fantezista. Remarcabil la aceasta sunt insusi tastele care dispun fiecare de un mic ecran OLED color. Pe ecrane sunt desenate literele, cifrele, alte caractere si chiar icoane. Vorbim practic de 114 mici ecrane color amplasate sub un invelis protector al fiecarei taste, care pot fi programate sa afiseze ce doreste utilizatorul.

Procatorul sau, Art Lebedev, a oferit in sfarsit data de lansare a acesteia, 30 noiembrie, cand vor fi disponibile doar 200 de bucati. In decembrie vor fi disponibile tot atatea, iar din ianuarie numarul lunar de unitati produse se va dubla.

Pretul unei tastaturi OLED, ascunsa sub numele Optimus Maximus, va fi exagerat, dar totusi unul realist daca analizam tehnologia care o incorporeaza: 1564$. Asadar, daca nu aveti ce face cu aceasta suma sau daca vreti sa aveti ce e mai bun pentru calculatorul dumneavoastra, din 20 mai se deschide serviciul de pre-comenzi.

http://www.artlebedev.com/everything/optimus/