Capitala Marii Britanii va deveni in curand cel mai mare "hot spot" din Europa, gratie unui proiect dus la indeplinire de The Cloud, un operator pe piata de Internet Wireless. De saptamana viitoare 130 de puncte de acces wireless vor intra in functiune in mai multe zone aglomerate de pe suprafata Londrei. Aceasta inseamna ca, dupa primele estimari, 350.000 de persoane urmeaza sa poata accesa serviciile oferite de The Cloud. Binenteles ca nu gratuit, ci la un pret de 12 lire sterline lunar, relativ putin daca il raportam la pretul unui bilet pentru mijloacele de transport in comun care poate ajunge si la 8 lire.

Proiectul celor de la The Cloud, deschis in colaborare cu oficialitatile locale, vizeaza extinderea zonelor de acoperire pe intreaga suprafata a Londrei.

Fara discutie ca Londra este orasul european cel mai tehnologizat, iar oficialitatile nu vor sa piarda aceasta titulatura. Sa nu uitam ca Londra este orasul european cu cele mai multe camere video de supraveghere a traficului si a desfasurarii vietii cotidiene, numarul acestora fiind de ordinul sutelor de mii.

Publicul tinta este reprezentat de muncitori si institutiile mici si mijlocii, denumite simplu SOHO (small office / home office). Insa, zonele de acoperire vor creste si astfel ideea de public tinta va disparea.