Aproape ca nu e saptamana in care sa nu se vorbeasca despre un proces in care sa fie specificat numele unei mari companii din industria IT. A venit randul HP sa ii cheme in instanta pe Acer in directia carora planeaza incalcarea a cinci patente, cel putin asa sustine "partea vatamata". Acuzatiile vizeaza trei categorii de produse comercializate de Acer pe teritoriul Statelor Unite si anume: notebook-uri, desktop-uri si ecrane LCD.

Procesul care a inceput astazi in statul american Texas acuza compania taiwaneza Acer ca foloseste patente HP referitoare la: editare DVD, tehnologii de reducere al consumului de curent, capacitati de procesare etc. In principal HP doreste interzicerea comercializarii produselor Acer incriminate pe teritoriul Statelor Unite, declarand ca doreste protejarea proprietatilor intelectuale, asa cum fac si ei la randul lor.

Mutarea HP poate fi vazuta si ca o modalitate de a opri avantul luat de Acer la nivel mondial prin politica de preturi foarte agresiva. Situatia se poate vedea si la noi in tara unde pe rafturile magazinelor cele mai ieftine notebook-uri poarta inscriptiile Acer. Asa se face ca Acer a ajuns in scurt timp al patrulea furnizor de tehnica de calcul la nivel mondial.

Alte procese in care sunt implicate nu una, ci doua companii cu renume ar mai fi cel dintre Apple si Cisco asupra numelui iPhone, dar si cele dintre AMD si Intel privind utilizarea unor tehnici de monopol.

(www.dailytech.com)