Cota actiunilor Google a crescut in aceasta saptamana ca urmare a interventiei unei mari banci, Credit Suisse First Boston, in fluxul de tranzactii bursiere, a anuntat Reuters. Google traverseaza o perioada de mare interes pentru investitori, ca urmare a recentelor succese care au propulsat compania in randul marilor detinatori de media online la nivel mondial.

Cresterea recenta de 2,54% a actiunilor Google se suprapune cu o alta stire difuzata de CNN care zguduie piata americana de publicitate. Un raport recent realizat de prestigioasa companie Merrill Lynch dezvaluie ca in vreme de radioul si printul au evolutii modeste, Internetul si cablul se afirma ca vedete ale publicitatii de peste ocean in aceasta aproape jumatate de 2005.

Si incasarile Yahoo! au crescut considerabil, compania fiind cel de-al doilea important beneficiar al exploziei din industria de advertising online. Cu toate acestea, actiunile Yahoo! au scazut in acest an pe aceleasi burse.

Tot Merrill Lynch adauga in finalul raportului ca veniturile din publicitate nu vin doar de la advertiserii traditionali, ci si de la media traditionala care se promoveaza pe Internet, ceea ce a dus la adaugarea de noi zerouri in incasarile din publicitatea online, iar un alt analist financiar, Goldman Sachs, a previzionat cresterea la nivel global a publicitatii online cu peste 28% fata de nivelul atins in 2004, ceea ce demonstreaza ca Internetul este inca la loc de cinste printre "fast-movers" in ceea ce priveste cresterea volumelor.