Toamna anului trecut a fost plina de zvonuri privind unirea fortelor a doua dintre cele mai de succes companii din domeniul IT: ASUS si Gigabyte. In decembrie zvonurile au fost confirmate oficial prin lansarea unui comunicat de presa care specifica inceperea unui parteneriat intre Gigabyte si ASUS de producere a placilor de baza si celor video. Prima companie avea sa detina 51%, iar cea de-a doua restul de 49% din afacere.

Timpul a trecut, iar produse de la nou infiintata companie nu au aparut. Recent au fost facute publice discutiile dintre cele doua companii care au decis sa renunte la intelegerea semnata in decembrie 2006.

Directorul departamentului de marketing al Gigabyte, Tomas Lee, a declarat pentru DailyTech: "ASUS chiar si-a dorit colaborarea, dar noi suntem cei care ne retragem. Cred ca pe termen lung Gigabyte va avea de castigat in urma acestei decizii".

Domeniul placilor de baza este unul cu o mare concurenta, cu politici agresive de reducere a preturilor ce a facut ca multe companii sa dispara, iar multe dintre cele care inca activeza sa mearga pe pierdere.

(www.dailytech.com)