RCS&RDS a primit licenta pentru a transmite in format 4K meciurile din Champions League si Europa League. Digi 4K va fi lansat in 8-9 noiembrie si va include atat filme 4K cat si documentare si meciuri de fotbal care vor avea emisie 4K. Digi 4K va fi disponibil contra cost si va fi receptionat de utilizatorii cu abonament RCS si care au un televizor 4K.
- Ne-am aliniat unui trend care este mai mult decat evident in toata industria. Calitatea programelor tinde sa creasca. Daca ne uitam in jurul nostru, si in Serbia s-a lansat un canal 4K. Continutul acestui canal va fi din trei surse: continut de sport, vom avea transmisii live. Programul urmand sa fie mixat cu muzica si programe de documentare. E un program experimental, inca nu stim cum va reactiona public. Un canal pay tv premium disponibil celor care au tehnologia 4K. Va fi si cu sunet dolby. De principiu, transmisiile live vor fi de la competitiile pe care Digi Sport le are deja achizitionate. Vor fi in principal din Champions League dar si din campionatul Frantei si Spaniei. Documentarele vor fi despre natura si travel.
Digi a facut primul pas catre transmisia 4K, pe cand si ceilalti operatori? Pe cand posturile din Romania vor avea toate macar rezolutie Full HD?

Sursa: arensit.ro