Blizzard a anuntat ca The Burning Crusade, primul expansion al MMORPG-ului de succes World of Warcraft, s-a vandut in mai mult de 3,5 milioane de copii, in prima luna dupa lansare. Si aproape 2,4 milioane au fost vandute in primele 24 de ore de la lansarea oficiala din ianuarie, un record absolut in domeniu. WoW are acum peste 8,5 milioane de utilizatori si va ajunge in curand la zece milioane. Blizzard spera sa fie prima companie care va ajunge aici cu ajutorul pietei din Asia: vor fi lansate in curand versiuni localizate ale addon-ului in China, Hong Kong, Macau si Taiwan.
AMD anunta shadere mobile, dar amana R600
Compania AMD a anuntat saptamana trecuta disponibilitatea imediata pentru developerii de jocuri mobile a tehnologiilor care vor permite crearea device-urilor mobile cu suport OpenVG 1.0 si OpenGL ES 2.0, precum si Unified Shader Architecture.
AMD lucreaza indeaproape cu producatorii de cipuri pentru a reusi sa creeze noua experienta de gaming pentru platformele mobile. Arhitectura noilor cipuri grafice va permite accelerare hardware pentru grafica vectoriala si animatii de tip flash, consumand mult mai putine resurse. Numele acestei tehnologii este Imageon si AMD lucreaza deja cu content-provideri pentru a o implementa pana anul viitor.
Numai ca AMD are din ce in ce mai multe probleme in a-si respecta promisiunile facute catre consumeri. Cipurile R600, ce trebuia sa ofere suport hardware Direct3D 10, cipuri care au fost amanate inca din noiembrie anul trecut, vor fi lansate cel mai devreme in mai anul acesta. AMD spune ca doreste sa alinieze perfect noile GPU-uri cu noul sistem de operare Windows Vista, pentru a obtine cea mai buna performanta la cel mai bun pret.
nVidia a oferit presei detaliile despre G80, cipul lor de noua generatie, cu ceva vreme incoace. Ramane de vazut daca AMD sau ATI au de gand sa bata cu adevarat cei 500MHz ai core-ului G80 si memoria de 765MB clockata la 900MHz. Initial, AMD urcase la 800MHz pentru core si 1,8GHz pentru memorie.
Samsung: DRAM in 60nm
Compania Samsung a anuntat inceperea productiei in masa pentru primul modul de DDR2 DRAM de 1Gb fabricat in tehnologie de 60nm. DIMM-urile fabricate cu ajutorul acestor module vor avea capacitati de 512MB, 1GB si 2GB. Samsung a declarat o crestere a performantei de 40% fata de tehnologia in 80nm si 50% fata de cea in 90nm.
Pentru anul urmator, Samsung doreste productie de masa pentru tehnologia de 50nm si adoptarea la scara larga a DRAM-ului pe 60nm. Samsung a reusit sa treaca sub 70nm datorita folosirii tehnologiilor tranzistorilor tridimensionali, cu canale de electroni mai scurte, care consuma mai putin.