Asus a prezentat un proiect deosebit, poate chiar ciudat ar spune unii, care urmareste tendinta actuala a multor companii de a proteja mediul inconjurator. Singurul punct comun cu natura, nicidecum cu protejarea ei, este invelisul din bambus al carcasei notebook-ului. Da ati citit bine, bambus, acel lemn mult adorat de ursii panda.

Insa, notebook-ul nu este unul care protejeaza efectiv mediul, ci indeamna la aceasta. Produsul va fi lansat anul viitor si daca ne uitam la situatii precedente care au avut in prim plan alte proiecte similare, notebook-ul are mari sanse chiar sa vada lumina zilei. Precedentul este relizat de seria de notebook-uri Asus Leather, prezentata anul trecut in cadrul expozitiei CeBIT, care a fost lansata in 2007. Asus EcoBook va fi cu siguranta asezat la standul ASUS in cadrul aceluiasi eveniment ce sta sa incepa in cateva zile.

Modelul precedent, Asus Leather, nu promova ideea de protejare a naturii, ci imbina utilul cu stilul. Carcasa notebook-ului era imbracata in piele de diferite culori, de la alb la negru, trecand pe la maro si chiar roz, in functie de vestimentatia utilizatorului.

(http://crave.cnet.co.uk)