it.bzi.ro: Facebook testeaza schimbari majore pentru fluxul de stiri. Iata ce sectiuni ar putea aparea in aplicatia de mobil
Facebook testeaza o serie de caracteristici pentru fluxul de stiri care, daca sunt implementate, vor reprezenta cea mai mare schimbare facuta de companie pana acum acestui element central al retelei sale de socializare.
Compania intentioneaza sa livreze mai multe stiri, iar acest lucru se vede dintr-o serie de capturi de ecran din versiunea mobila a retelei de socializare, publicate pe Twitter de un utilizator.
In partea e jos a ecranului putem vedea o noua bara, in care apar mai multe sectiuni: News Feed (fluxul de stiri normal), dar si topicuri precum World & US News, Sports, Music, Food si multe altele. Aceste sectiuni pot fi personalizate de catre utilizatori si includ si continut pe aceste teme partajat de prieteni din lista, nu doar articole din media.
Noile categorii pot fi activate sau dezactivate din setari.
Este posibil, insa, ca aceste modificari sa nu fie implementate. Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a declarat recent ca multe din elementele testate intern sau pe un numar redus de utilizatori nu sunt niciodata lansate.
In ultimii ani reteaua de socializare s-a concentrat foarte mult pe stiri. Anul trecut, Facebook a anuntat Instant Articles, un serviciu prin care articolele publicatiilor sunt gazduite direct pe platforma sa, pentru a se incarca mai repede atunci cand sunt accesate de utilizatori. Daca, in medie, la nivel global, articolele se incarca complet in 8 secunde, un Instant Article se incarca intr-o jumatate de secunda.
Mai mult, la o intalnire recenta avuta cu reprezentantii media din Romania, un reprezentant al companiei a spus ca Facebook se concentreaza pe 4 verticale de business: stiri, sport, divertisment si influenceri.