Stirile ProTV: VASILE ALECSANDRI sarbatorit de Google la 193 de ani de la nastere, printr-un logo special
VASILE ALECSANDRI este sarbatorit, luni, de Google printr-un logo special, care marcheaza implinirea a 193 de ani de la nasterea acestei personalitati a culturii romane.

VASILE ALECSANDRI (21 iulie 1821 - 22 august 1890) a fost un prolific poet, dramaturg, folclorist, politician si diplomat roman. De asemenea, VASILE ALECSANDRI este membru fondator al Academiei Romane, personalitate marcanta a Moldovei si apoi a Romaniei de-a lungul intregului secol al XIX-lea.
In 1854 aparea, sub conducerea lui VASILE ALECSANDRI, revista Romania literara, iar in 1881 primea Premiul Academiei pentru Literatura. VASILE ALECSANDRI a jucat un rol esential nu doar pe scena politica, ci si pe cea culturala, fiind, printre multe altele, membru onorific al societatii Junimea.
VASILE ALECSANDRI este autorul celebrului ciclu de comedii al "Chiritelor" ("Chirita in provintie", "Chirita in voiagiu", "Chirita in balon") si al mai multor volume de poezii, printre care cunoscutele "Pasteluri". VASILE ALECSANDRI a scris, de asemenea, proza, articole in periodicele vremii si drame, conform site-ului editurii Art.
Creatia logoului dedicat lui VASILE ALECSANDRI este semnata de artistul Roman Tolici. In logoul dedicat lui VASILE ALECSANDRI, imaginea acestuia apare suprapusa peste literele cuvantului "Google".
Istoria Google Doodle
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. Motorul de cautare Google alege rar sa omagieze o personalitate din Romania, modificandu-si logoul in acest sens.
In galeria logourilor dedicate Romaniei in ultimii ani s-au numarat Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Emil Racovita, Maria Tanase, Martisorul si Ziua Nationala a Romaniei.
Primul doodle - o reprezentare ocazionala a logoului Google afisata pe prima pagina a motorului de cautare - a aparut in 1998, cand fondatorii Google Larry Page si Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din desertul Nevada si au pus emblema festivalului in spatele logoului Google pentru a anunta utilizatorii ca vor fi plecati in acea perioada. De atunci au fost create peste 1.000 de doodle-uri pentru paginile de start ale Google din intreaga lume.