Usor de pregatit celor dragi, economica si spornica, prajitura cu aluat ras este o bucurie pentru toti ai casei.
Timp de preparare: mediu.
Complexitate: usor.
Ingrediente
• 800 g faina
• 400 g gem
• 3 oua
Citeste si: Prajitura de foi cu gem si nuca
• 1 cana cu zahar
• 1 cana cu ulei
• 2 lingurite esenta de vanilie
• 1 pliculet cu praf de copt
• 1/2 lingurita rasa cu sare
Citeste si: Prajitura cu gem de capsune
Mod de preparare
1. Freaca ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste. Toarna incet uleiul, aroma, praful de copt cernut impreuna cu faina si sarea si amesteca pana se formeaza un aluat cu o consistenta mai tare.
2. Opreste o treime din aluat, iar pe restul intinde-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra unge-l cu gemul preferat (de prune, cirese, visine, gutui).
3. Rade deasupra aluatul rece si da la cuptorul incins pentru 45-60 de minute, la foc mic.
4. Taie si serveste dupa ce prajitura cu gem si aluat razuit s-a racit.

N.B. Se poate pune si nuca sau albus de ou batut; adica coca, gem de prune, nuca, albus de ou si la sfarsit restul de coca rasa. E mai gustoasa si cu o consistenta mai rafinata.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com