Potrivit unui raport al prestigioasei companii AccuStream iMedia Research, numarul bannerelor de tip video a depasit 1 miliard pe luna, informeaza Clickz.com. Raportul a fost intocmit pe baza unor site-uri de mare trafic precum AOL, Yahoo!, FoxNews sau ESPN.

Oficialii AccuStream au adaugat ca extinderea video-adurilor a fost posibila datorita maturizarii pietei de acces de banda larga, care permite fisiere de dimensiuni mari pe post de bannere. In acelasi timp ratecardurile pentru acest tip de publicitate sunt cuprinse intre 20 si 50 USD, dar cresc in cazul targetarilor demografice.

Fenomenul incepe sa se extinda si pe alte piete, si principalii detinatori de spatii media Internet care au recurs la formate video (Time Warner, Yahoo!, Disney, Microsoft/NBC) sunt si detinatori de spatii media traditionale, ceea ce i-a facut si mai competitivi in industrie.

Cresterea spectaculoasa a videoadurilor a reasezat piata si din punct de vedere al modelului de business. Dupa ce principalii detinatori de spatii media Internet au testat cu succes aceste tehnologii in 2000-2001, ei au trecut in anii 2002-2004 la modelul de abonament, eliminand publicitatea, pentru a reveni la aceasta ca principala sursa de venit odata cu maturizarea pietei de acces Internet de banda larga.

De exemplu, MSN Video si-a dublat numarul de reclame video in decurs de un an, de la 30 milioane in februarie 2004 la peste 70 milioane reclame video difuzate la nivelul lunii martie 2005.