Arena.it: Atentie la actualizarile Windows-ului

Da, cu totii stim cat de importante sunt actualizarile Windows-ului. E foarte bine sa facem aceste update-uri, chiar daca la prima vedere pare doar apa de ploaie sau aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Ei bine, nu e chiar asa. O sa va povestesc o intamplare recenta, la care am asistat si pe care am simtit-o pe propria-mi piele.
De curand am trecut si eu pe Windows 8 din necesitate. Veti spune ca sunt demodat, dar va voi da doua motive pentru care nu am facut-o mai devreme:
- nu a fost cazul sa trec pe noua versiune
- ma acomodasem foarte bine pe Windows 7 si nu am vrut sa-mi pierd setarile pe care le facusem (si care, apropo, se pierd chiar daca Windows-ul nu e reinstalat, ci primeste doar actualizarea de la Windows 7 la 8)
Totul bine si frumos pana acum doua zile, cand am vrut sa-mi inchid calculatorul. Se descarca actualizarile, erau cam 31 la numar. Totul ok, pana la actualizarea cu numarul 13. Da, preziceam ca ceva rau se va intampla. Calculatorul nu se blocheaza, dar actualizarea nu se mai descarca / instala. Trece o ora si jumate si calculatorul inca instala acel update.
Il repornesc. Un mesaj fain, pe un fond albastru imi spune ca al meu calculator e stricat si trebuie reparat sistemul de operare si-mi cere DVD-ul cu Windows. Bineinteles ca dupa ce l-a reparat, mi-au fost dezinstalate toate programele pe care le aveam, dar si toate driver-ele. Nu mi se pare normal.
Deci, de retinut:
- e foarte IMPORTANT sa va faceti update-urile pe cat posibil in timp ce aveti calculatorul deschis
- nu intrerupeti sub nicio forma instalarea si descarcarea actualizarilor