it.bzi.ro: Atentie la telefon: va poate fi furat orice cod PIN

O bresa de securitate mai putin obisnuita permite raufacatorilor sa se uite la chipul dumneavoastra si sa asculte sunetul tastelor apasate, pentru a vedea ce coduri PIN tastati.
Cercetatorii au avertizat BBC in legatura cu o problema de securitate neobisnuita a telefoanelor mobile inteligente, care ar putea permite unor terti sa preia controlul aparaturii dumneavoastra in timp ce scrieti cele mai valoroase coduri PIN, informeaza PhoneArena, care citeaza BBC News.
Profesorii Ross Anderson si Laurent Simon, autorii unui raport recent, afirma ca, prin folosirea unui program numit PIN Skimmer au putut sa vada coduri PIN pe aparate precum Google Nexus S si Galaxy S3.
Programul preia controlul asupra camerei de pe fata telefonului si microfonului, apoi va urmareste chipul si "asculta" orice apasare de taste cand va introduceti PIN-ul pe tastatura virtuala. Apoi, datele colectate sunt comparate cu orientarea telefonului in raport cu fata utilizatorului pentru a se determina ce taste au fost apasate.