wall-street.ro: Severina Pascu, sefa UPC Romania, devine CEO al companiei si in Ungaria

Severina Pascu va conduce un business cu venituri de circa 392 de milioane de dolari anul trecut. De asemenea, cele doua companii aveau in urma cu trei luni in jur de 2,19 milioane de clienti.
Severina Pascu in inlocuieste pe Betzalel Kenigsztein, actualul CEO al UPC Ungaria, care din 15 august va conduce operatiunile Liberty Global, grupul american care detine UPC, in regiunea Europa Centrala si de Est. Kenigsztein va prelua managementul UPC in Polonia, Ungaria, Romania, Republica Ceha, Slovacia, precum si activitatilor DTH (televiziune prin satelit) din regiune.
"Sunt foarte bucuros ca Betzalel Kenigsztein si Severina Pascu au acceptat provocarea de a conduce operatiunile noastre din regiunea Europa Centrala si de Est, respectiv UPC Ungaria si UPC Romania catre nivelul urmator de dezvoltare", a declarat Diederik Karsten, vicepresedinte executiv al Liberty Global pentru operatiunile europene ale UPC.
Piata din Ungaria este una destul de asemanatoare cu cea locala, cel putin in privinta concurentei, avand in vedere ca principalii jucatori in domeniu sunt UPC, Digi (RCS&RDS) si grupul german Deutsche Telekom, companii care domina segmentul de televiziune, internet si telefonie fixa si in Romania.
Schimbarea a venit la cateva luni dupa achizitia grupului britanic Virgin Media.
"Operatiunile grupului Liberty Global in Europa au cunoscut o dezvoltare semnificativa, ceea ce a impus si o reasezare a structurii de management. Prin aceasta noua structura, LGI se concentreaza mai mult asupra activitatilor pe care le deruleaza in Europa Centrala si de Est, cu o viziune unitara a operatiunilor din regiune", conform comunicatului UPC Romania.
Severina Pascu a preluat conducerea UPC Romania in 2011, ea stabilizand operatiunile companiei si sa le readuca pe crestere anul trecut.
Inainte de 2011 a fost director financiar al companiei timp de trei ani. Anterior UPC, Severina a ocupat pozitia de director in cadrul CAIB Romania, una dintre principalele banci de investitii din Europa Centrala, a lucrat in conducerea companiei americane de telecomunicatii prin cablu Metromedia International in Romania si Marea Britanie si la KPMG.