It.bzi.ro: Cum sa va protejati profilul de Facebook impotriva cautarilor nedorite

Facebook a introdus de doua zile noua functie Graph Search pentru toti utilizatorii. Unealta de cautare avansata include si optiuni noi de protejare a informatiilor publicate doar catre prieteni. Pentru a va asigura ca Graph Search nu indexeaza continut cu caracter privat, iata cum sa va protejati profilul de Facebook impotriva cautarilor nedorite, scrie hit.ro.

1. Deschideti sectiunea "About" din profilul Facebook, unde fiecare informatie are o sectiune in care puteti edita cine are acces la ea, de la Public la complet Privat.

2. In partea de jos a paginii, poate fi controlat accesul la brandurile sau artistii care au primit un Like. Cu un click pe icoana creion din fiecare sectiune, poate fi accesata optiunea "Edit Privacy", care permite setarea a diferite grade de securitate pentru fiecare camp.

3. Urmatorul pas tine de modificarea setarilor de securitate in "Activity Log", meniu responsabil cu tot ce apare in Timeline. In pagina de setari de privacy, poate fi activat "Activity Log" pentru fiecare camp, lucru care permite un control mai detaliat al modului in care sunt accesate informatiile.

In meniul "Activity Log", fiecare camp are o icoana cu doua capete, care permite setarea unui nivel de securitate. Utilizatorii Facebook care vor sa stie in amanunt ce informatii ajung in Graph Search sunt sfatuiti sa verifice setarile pentru fiecare camp.

In acelasi meniu, utilizatorii pot sa refuze asocierea facuta prin Tag cu mesaje sau poze. Fiecare camp in care exista ceva tagged poate fi modificat printr-un click pe icoana cu doua capete, urmat de activarea optiunii "Report/Remove Tag".

4. Ultimul pas pentru protejarea securitatii este limitatea vizibilitatii mesajelor vechi, dar si a celor viitoare. In "Privacy Settings and Tools", meniurile pot fi modificate cu usurinta.