Telekomsport: Francezii au vazut ceremonia dedicata Simonei Halep si au ramas masca. Ce a scris L'Equipe despre evenimentul de pe Arena Nationala
Prestigiosul cotidian L'Equipe scrie, miercuri, ca Simona Halep a fost primita ca un star rock pe Arena Nationala.
- Simona Halep, primita ca un star rock in Romania, titreaza site-ul cotidianului francez.
- Simona Halep a fost primita cu multa caldura la intoarcere in Romania. Campioana de la Wimbledon a fost sarbatorita de un stadion intreg. Cand se vorbeste despre statutul Simonei Halep in Romania, cuvantul star nu este deloc exagerat. Campioana de la Wimbledon, prima jucatoare din Romania care cucereste turneul, si-a demonstrat inca o data popularitatea, la intoarcerea in tara fiind sarbatorita de un stadion intreg, mai noteaza L'Equipe.

Simona Halep si Ion Tiriac au rememorat finala de la Wimbledon

Simona Halep si Ion Tiriac au rememorat finala de la Wimbledon, in cadrul evenimentului organizat, miercuri, pe Arena Nationala, in care campioana de la All England Club si-a prezentat trofeul cucerit. Simona Halep a fost ovationata de peste 20.000 de spectatori pe Arena Nationala, unde jucatoarea de tenis si-a prezentat replica trofeului castigat la Wimbledon. Imbracata in echipament de joc, alb, ca la Wimbledon, campioana a intrat pe teren pe melodia We Are the Champions si a trecut printr-un culoar pe care se aflau de-o parte si de alta fosti campioni olimpici. Pe un ecran au fost proiectate mesaje de la alti campioni olimpici: Ana Maria Branza, de la Campionatele Mondiale de scrima de la Budapesta, Nicu Vlad, Camelia Potec, de la Campionatele Mondiale de natatie din Coreea de Sud, Laura Badea, Nadia Comaneci, de la academia lui Bart Connor, iar cei peste o suta de copii din jurul fostei gimnaste au strigat in limba romana Bravo Simona!
- Este o mare bucurie sa va am alaturi in aceasta seara, sa impartim acest trofeu, pentru ca este al nostru, este al tarii, in primul rand si este o seara foarte speciala pentru mine. Si anul trecut a fost, dar acum este si mai speciala. Va multumesc foarte mult ca ati venit. Sa ne bucuram si sa ne gandim ca se mai pot intampla astfel de zile. Va multumesc inca o data!, a spus Simona Halep.
Prezentator al evenimentului a fost Andi Moisescu, iar imnul Romaniei a fost interpretat de Andra.
- As spune ca este seara noastra, nu este doar seara mea, pentru ca am fost inspirata de acesti campioni care au venit astazi sa fie alaturi de mine, in aceasta seara speciala si le multumesc tuturor celor care mi-au transmis un mesaj pe video. Este o onoare sa va am alaturi de mine, sa vin sa impart aceasta bucurie cu toti oamenii care au venit special sa ma vada. O parte din acest trofeu as vrea sa-l dedic mamei mele, pentru ca a fost visul ei, le multumesc parintilor, familiei, asa cum am spus mereu, ei au fost foarte importanti, cei mai importanti pentru mine ca sa ajungem aici, in fata dumneavoastra si sa ne bucuram de aceste trofee, tuturor antrenorilor, nu o sa dau nume, pentru ca au fost multi alaturi de mine, de la patru ani si jumatate am avut cei mai buni antrenori si vreau sa le multumesc pentru fiecare caramida pe care au pus-o, bineinteles, doamnei Virginia Ruzici, care a fost o inspiratie pentru mine, lui Ilie Nastase, care ne-a facut sa iubim acest sport cu adevarat si domnului Ion Tiriac, care mi-a dat sfaturi destul de dure, dar care au fost foarte importante. Bineinteles, Romaniei, aici m-am nascut si aici sper sa traiesc toata viata. Multumesc foarte mult!, a mai spus Halep.