Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, o va intalni, luni, pe jucatoarea Marina Erakovic din Noua Zeelanda, locul 129 WTA, venita din calificari, in primul tur al turneului de la Wimbledon. Alaturi de Halep, vor evolua la Wimbledon si Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan si Marius Copil.
ProSport trece in revista, si ediția de astazi, cinci motive pentru care Simona Halep poate castiga turneul de la Wimbledon. Iata care sunt acestea:

1. Increderea Simonei e la cote maxime Halep si-a redescoperit pofta de tenis dupa un sezon pe zgura magnific, in care a castigat turneul de la Madrid si a atins finalele de la Roma si Roland Garros! Simona a capatat incredere in special dupa Marele Slem din Paris (6-4, 4-6, 3-6 in finala cu Ostapenko), iar rezultatele obtinute pe zgura le influenteaza inevitabil si pe cele de la Wimbledon.

2. Halep are palmares zdrobitor in fata favoritei specialistilor

Serena Williams si Maria Sarapova absenteaza de la aceasta editie a turneului londonez, astfel ca Simona Halep nu se mai sperie de nicio adversara! Cei mai multi specialisti, inclusiv casele de pariuri, o indica mare favorita pe Karolina Pliskova (cota 8,00), jucatoare pe care Simona Halep a invins-o de cinci ori in 6 meciuri disputate in circuitul WTA sau in Fed Cup.

3. Numeroasele victorii din acest sezon ii pot aduce victoria suprema la Wimbledon

Simona ataca turneul de la Wimbledon la mijlocul unui sezon fabulos, in care a strans nu mai putin de 28 de victorii si a pierdut doar 8 meciuri! Victoriile aduc victorii, dar o fac pe Simona sa fie si mai sigura pe ea inaintea celui mai prestigios turneu de tenis.

4. Avantaj in premiera la Wimbledon: Halep se afla intre primele doua favorite de pe tabloul principal

Un avantaj pe care Simona nu l-a mai avut niciodata in cariera la Wimbledon este reprezentat de faptul ca sportiva noastra se afla pe pozitia a doua pe lista capilor de serie! Acest lucru ii confera statulul de principala favorita pe jumatatea ei de tablou, dar si un traseu accesibil pana in finala, mai scrie ProSport.

5. Simona s-a imprietenit din nou cu iarba

Chiar daca este o jucatoare completa, care se descurca pe orice suprafata, Halep nu a mai excelat pe iarba in ultimii ani. Acum insa, dupa ce a jucat si un turneu de pregatire la Eastbourne (sferturi de finala), Simona declara ca se simte foarte bine pe suprafata amenajata la Wimbledon.