desteptarea.ro: Invitatie la schi: S-a deschis partia din statiunea Slanic-Moldova (Autoare: Silvia Patrascanu)
2017 a venit cu o veste buna pentru iubitorii sporturilor de iarna: s-a deschis partia de ski Nemira din statiunea Slanic-Moldova.
- Starea partiei este buna. Se skiaza pe zapada artificiala. Conform procedurilor, au fost verificate toate instalatiile si utilajele din dotare, sunt folosite cele 3 tunuri la capacitate maxima, s-a batatorit zapada, astfel incat partia sa se poata incadra in parametrii normali pentru skiat, arata Romil Botezatu, directorul Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont (SPJPTCAS) din cadrul Consiliului Judetean.
El ii roaga pe schiori sa respecte regulile de conduita si recomandarile echipelor Salvamont si Jandarmeriei Montane. Partia din Slanic Moldova este prevazuta cu telescaun, instalatie de inzapezire artificiala, are o lungime de 1. 414 metri, o latime medie de 38 de metri si o diferenta de nivel de 240 de metri, fiind incadrata in categoria celor usoare.

Programul de functionare pentru skiori:
- luni - joi, orele 10.00 - 18.00;
- vineri - duminica, orele 10.00 - 20.00.
Program turisti fara schiuri: zilnic intre orele 10.00 â€" 16.00. Programul poate fi modificat de catre administratorul partiei in functie de starea partiei/calitatea stratului de zapada de pe partie, evenimentele organizate pe partie, conditiile meteo nefavorabile si aparitia unor intreruperi in alimentarea cu energie electrica.

Tarife

Skiorii pot opta pentru un sistem de tarifare in functie de numarul de urcari cu telescaunul, avand si posibilitatea de a face abonamente pe o zi, doua zile sau pe sezon.
Skiori adulti: 1 urcare - 7 lei/persoana, 6 urcari - 35 lei/pers, 12 urcari - 65 lei/persoana, abonament o zi - 80 lei, abonament 2 zile - 150 lei, abonament sezon - 2.000 lei.
Skiori copii/elevi/studenti: 1 urcare - 5 lei/ persoana, 6 urcari - 20 lei/persoana, 12 urcari - 40 lei, abonament o zi - 50 lei, abonament 2 zile - 80 lei, abonament sezon - 1.000 lei
TuristiUrcare/coborare pentru turisti adulti - 14 lei/persoana, urcare/coborare pentru turisti copii/elevi/studenti - 8 lei/persoana
Tarif parcare: 10 lei/zi