Andreea Raducan: Fetele vor termina intre primele 4 echipe la preolimpic si se vor califica la JO. Cand are loc turneul
Andreea Raducan a estimat sansele pe care echipa feminina de gimnastica le are pentru turneul preolimpic din Brazilia (16-19 aprilie)
Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat la Mondialul din toamna, de la Glasgow, calificarea directa la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce a incheiat concursul pe locul 13. Elevele cuplului Mariana Bitang - Octavian Bellu vor concura intre 16 si 19 aprilie la turneul preolimpic din Brazilia, ultima sansa de a accede la competitia celor 5 cercuri.
Fosta mare gimnasta Andreea Raducan (32 de ani) a declarat ca Larisa Iordache si colegele ei se vor clasa intre primele patru pozitii care asigura calificarea la JO 2016:
- Sunt opt echipe in concurs si vor merge doar patru mai departe. Nu ne-am dorit sa ajungem la situatia asta. Fetele s-au mutat in cantonament la Lia Manoliu (n.red. - Complexul Sportiv din Bucuresti), iar antrenorii sunt alaturi de ele. Fetele isi dau silinta. Sandra Izbasa simte ca nu are posibilitatea de a face parte din echipa, iar Catalina Ponor este o gimnasta motrica si poate reveni foarte repede dupa accidentare. Varsta o poate impiedica, dar ea reprezinta un motor care le poate trage si pe cele mai mici. Le-am vazut pregatinde-se foarte bine pe fete. Va fi un an dificil, dar sunt sigura ca vor ajunge la Rio. Ele au tulburat apele, dar tot ele trebuie sa le linisteasca.
De la Mondialul din Glasgow s-au calificat direct la Jocurile Olimpice: SUA, Rusia, Marea Britanie, China, Italia, Japonia, Canada si Olanda.
Sursa: MEDIAFAX