Jucatorul roman este erou la Cesena dupa ce a marcat doua goluri cu Novara. "Briliantul" este ridicat in slavi de presa din Italia, care il considera omul care poate salva Cesena de la retrogradare.
Atacantul Adrian Mutu a marcat doua goluri in partida pe care echipa AC Cesena a castigat-o, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), in fata formatiei Novara, in runda a 18-a a campionatului Italiei. "101 goluri? Pentru un atacant in Serie A este o reusita frumoasa. Sunt multumit si sper sa mai inscriu multe goluri. De ce am ales Cesena? M-a convins presedintele, mi-a placut modul in care mi-a vorbit. Dupa atatia ani la Florenta m-am gandit sa fac o schimbare. Poate Cesena nu este precum celelalte echipe la care am jucat, dar are un proiect important si sper sa fac parte din acesta ca jucator sau chiar ca oficial. Despartirea de Fiorentina? Nu a fost usoara, pentru ca eram si inca sunt legat de aceasta echipa", a spus, pentru Gazzetta dello Sport, Adrian Mutu, care a precizat ca la partida de duminica a suferit o lovitura la tibie.
Internationalul roman, care a jucat pana in minutul 65, a inscris in minutele 20 si 39 din penalti. Primul gol marcat de roman in acest meci a insemnat reusita sa cu numarul 100 in Serie A. Internationalul roman a contribuit si la autogolul lui Rinaudo din minutul 45. In minutul 61, Mutu a obtinut un penalti, dar Candreva l-a ratat. Pentru Novara a inscris Morimoto, in minutul 89.

A fost desemnat jucatorul etapei
in Serie A

Adrian Mutu a fost desemnat de presa italiana cel mai bun jucator al etapei a 18-a din Serie A, evolutia romanului fiind foarte laudata.
"Mutu este de neoprit", a notat calciomercato.it, care l-a clasat pe roman pe primul loc in topul celor mai buni cinci jucatori ai etapei, inaintea lui Klose (Lazio), Giovinco (Parma), Vucinic (Juventus) si Kjaer (AS Roma). Adrian Mutu a primit nota 7,5, iar ceilalti patru au fost notati cu 7. "Joc uimitor al atacantului roman, care se implica in toate actiunile periculoase ale Cesenei. Pe langa obtinerea unui penalti, el inscrie doua goluri, permitand echipei sale sa invinga Novara. Ziua sa este stricata de un fault dur al lui Rinaudo, care il determina sa iasa de pe teren", a mentionat calciomercato.it.
Eco dello Sport i-a acordat lui Mutu tot nota 7,5 si l-a ales cel mai bun fotbalist al etapei: "Dupa atatea partide fara constanta a venit o prestatie convingatoare, demna de marele sau talent".
Quotidianamente.net scrie ca atacantul roman a fost "dezlantuit", iar
Datasport considera ca Mutu, notat cu 8, a facut "o partida extraordinara". "Reuseste o dubla, ajunge la 101 goluri in Serie A, castiga doua penaltiuri si se implica si in faza autogolului lui Rinaudo. Intr-o zi absolut de gratie, Cesena are nevoie de golurile lui pentru a se salva", adauga agentia italiana.