REALITATEA.NET informeaza: Medicul echipei Sahtior: Am discutat cu Lucescu numai despre fotbal. Este asteptat si Ahmetov

Medicul echipei Sahtior Donetk, Artur Gluscenko, a declarat pentru site-ul oficial al clubului ucrainean ca a discutat la Spitalul Universitar de Urgenta cu tehnicianul Mircea Lucescu, iar acesta a trecut rapid peste subiectul sanatatii sale, vorbind despre fotbal.
"Mircea Lucescu ia calmante, dar tot timpul a fost constient. Am discutat. Mister a trecut peste subiectul sanatatii sale si a inceput sa vorbeasca despre fotbal. Doctorii romani ne-au cerut politicos sa nu il deranjam pe pacient cu conversatii lungi", a spus Gluscenko. Medicul a precizat ca este multumit de felul in care au reactionat medicii din Romania dupa accidentul suferit de Lucescu. "Pot sa spun ca starea lui Mircea Lucescu este stabila. Doctorii locali au facut tot ce era necesar in astfel de situatii. Am discutat cu seful sectiei in care este internat Mister. Suntem multumiti de actiunile colegilor nostri", a afirmat el.
Gluscenko a mentionat ca este bine ca este insotit in Romania fundasul Razvan Rat. "Au existat unele probleme organizatorice in Romania, pe care Razvan le-a rezolvat repede", a explicat medicul.
Artur Gluscenko a mai spus ca va ramane la Bucuresti atata cat va fi necesar, vorbind si despre interesul mare al mass-media pentru situatia lui Lucescu: "La spital este un adevarat asediu al ziaristilor. La intrare si pe etaje sunt agenti de paza, pentru a nu patrunde cineva inauntru. Cand am ajuns acolo practic am trecut printr-un cordon de ziaristi".
Mircea Lucescu a fost ranit, vineri, intr-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitala. In masina cu Mircea Lucescu era un barbat de 40 de ani, acesta fiind ranit usor si dus la spital pentru investigatii. Accidentul s-a produs dupa ce masina in care se aflau cei doi si care venea dinspre Apaca a virat spre stanga si s-a lovit cu un tramvai care mergea in acelasi sens. In urma impactului, masina in care se afla Lucescu a fost proiectata in alt autoturism, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiere. In urma impactului cu tramvaiul, partea stanga a masinii s-a deformat, fiind necesara interventia echipajelor de la descarcerare pentru scoaterea lui Mircea Lucescu din autoturism. In urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind internat in Sectia de Terapie Intensiva dupa ce a fost supus unor investigatii medicale, printre care electrocardiograma si computer tomograf.
Managerul SUUB, Catalin Carstoiu, declara, vineri seara, ca Luescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sange in cavitatea pleurala, n.r.) si contuzie pulmonara la nivelul lobului inferior drept. La randul sau, seful Unitatii de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, medicul Andrei Georgescu, declara ca in urma unui traumatism toracic pot aparea complicatii si de aceea antrenorul este monitorizat permanent de o echipa multidisciplinara.
Sambata, reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au anuntat ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj intrucat cantitatea de sange din cavitatea toracica a crescut, insa nu au aparut alte complicatii, iar la acest moment nu se pune problema unei interventii chirurgicale. Medicii au precizat insa ca recuperarea va fi una de lunga durata, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, in mod normal, 30-40 de zile.
Potrivit prosport.ro, tot sambata, a revenit in Romania pentru a fi alaturi de tatal sau si tehnicianul Razvan Lucescu, care se afla intr-un stagiu de pregatire la AS Roma. Au venit la Bucuresti pentru a fi alaturi de Lucescu si fundasul Razvan Rat si medicul echipei Sahtior Donetk, Artur Gluscenko.
Mircea Lucescu a fost vizitat la spital si de ambasadorul Turciei la Bucuresti, Omur Solendil, iar potrivit presei centrale duminica ar fi asteptat in Romania si patronul clubului Sahtior, Rinat Ahmetov.