Porsche Asigurari va sfatuieste cum sa procedati in cazul constatarii amiabile in asa fel incat incidentul sa fie solutionat rapid si fara complicatii

estiri.ro - Stiri

Cauta inRSS
 Stiri / Politie / Rutiera
Porsche Asigurari va sfatuieste cum sa procedati in cazul constatarii amiabile in asa fel incat incidentul sa fie solutionat rapid si fara complicatii
Porsche Asigurari va sfatuieste cum sa procedati in cazul constatarii amiabile in asa fel incat incidentul sa fie solutionat rapid si fara complicatii
Cum ar trebui sa procedati in cazul constatarii amiabile in asa fel incat incidentul sa fie solutionat rapid si fara complicatii
HotNews: Cum trebuie sa procedati in caz de constatare amiabila
Anul 2014 a fost un an cu o frecventa a incidentelor auto de 57% din totalul de polite active. Dintre acestea, cele solutionate prin procedura de constatare amiabila au avut o pondere insemnata in portofoliul Porsche Asigurari, compania din cadrul Porsche Finance Group care ofera polite CASCO pentru clientii grupului.
Principalele cinci tipuri de evenimente inregistrate in anul 2014, in cazul masinilor asigurate CASCO prin Porsche Asigurari:
1. Avarii cu autor necunoscut produse in parcare 30%
2. Coliziuni cu un autovehicul 24%
3. Coliziunile cu obiecte 20%
4. Parbriz spart 15%
5. Coliziuni cu un animal 4%
Incepand cu 1 iulie 2009, anumite accidente rutiere survenite pe teritoriul Romaniei pot fi solutionate prin constatare amiabila, fara a mai fi nevoie de interventia Politiei. Constatarea amiabila se poate face doar in cazul in care in urma incidentelor au rezultat numai pagube materiale si au fost implicate maximum doua vehicule. In plus, formularul de constatare amiabila trebuie completat si semnat de catre ambii soferi implicati in accident.
Cum ar trebui sa procedati in cazul constatarii amiabile in asa fel incat incidentul sa fie solutionat rapid si fara complicatii?
- Ce conditii sunt necesare? Constatarea amiabila se poate realiza doar daca s-a produs un accident rutier fara vatamari corporale, doar cu pagube materiale si in care sunt implicate maximum doua vehicule, care detin asigurare RCA valabila la data producerii accidentului. Trebuie sa fiti atenti daca din accident nu au rezultat pagube si la alte structuri (stalpi, garduri, cladiri etc.), caz in care evenimentul trebuie raportat la Politie.
- Care sunt pasii? Dupa ce conducatorii auto agreeaza asupra procedurii de constatare amiabila, imediat dupa accident, recomandam ca soferul vinovat sa predea celuilalt conducator auto o copie dupa polita RCA/buletinul/permisul si talonul sau.
Soferul pagubit are doua optiuni in privinta deschiderii dosarului de dauna:
a) In cazul in care detine o polita de asigurare CASCO, trebuie sa anunte dauna asiguratorului sau.
b) Daca nu detine o polita CASCO, evenimentul produs trebuie avizat catre asiguratorul RCA al soferului vinovat. Tineti cont insa ca sunt situatii in care asiguratorii RCA solicita prezenta ambilor conducatori auto la constatare.
Recomandam ca soferul pagubit sa faca fotografii la locul evenimentului, cu cele doua autovehicule implicate in accident.
- Cum se completeaza formularul de constatare? Constatul amiabil (sau Formularul de Constatare amiabila de accident) este tiparit si distribuit de societatile de asigurare autorizate sa incheie asigurari pentru vehicule. Este bine sa aveti intotdeauna un formular in mapa de bord a masinii, pentru a fi pregatiti in cazul aparitiei unui eveniment rutier neplacut.
- Cei doi conducatori auto completeaza un singur formular impreuna. Acesta cuprinde doua file auto-copiative, cu datele din: polita de asigurare RCA / carte verde, certificatul de inmatriculare, permisul de conducere si cartea personala de identitate. Recomandam soferului pagubit sa pastreze primul exemplar, original, al formularului. Pe baza acestui proces si dupa prezentarea documentelor la asigurator, se obtine o nota de constatare de la firma de asigurare, cu care se merge la service. Completarea formularului ar fi de preferat sa fie facuta in termen de maximum 24 ore de la producerea evenimentului.
- E necesara constatarea la Politie? Procedura de constatare amiabila este optionala. Daca cei doi conducatori auto implicati in accident nu cad de acord asupra vinovatiei ori nu accepta solutionarea prin procedura de constatare amiabila, atunci constatarea accidentului va putea fi facuta numai de unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul, in termen de maximum 24 ore de la producerea evenimentului.
- Porsche Asigurari, companie din cadrul Porsche Finance Group ofera exclusiv asigurarea CASCO, valabila in toata Europa, pentru masinile noi si rulate, achizitionate in leasing sau credit prin companiile grupului - Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank - ori achizitionate cu plata in numerar. Porsche Asigurari este asiguratorul CASCO oficial al marcilor grupului Volkswagen: Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Porsche si Das Weltauto, in timp ce Porsche Broker este compania de intermediere a Grupulu
(Marti 03.03.2015 13:14, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Enigma mortii lui Razvan Ciobanu: Accident, crima, sinucidere, atac vascular cerebral sau atac de cord? (30.04.2019)
In a doua zi de Paste: Politia Rutiera a dat amenzi de 1,6 milioane de lei, a suspendat 385 de permise auto si a retras 66 de certificate de inmatriculare! (30.04.2019)
Creatorul de moda Razvan Ciobanu a murit intr-un accident rutier azi dimineata. El avea doar 43 de ani (29.04.2019)
Titi Aur explica de ce cresterea calitatii sau a performantei masinii este un mare pericol (17.03.2019)
Jungla Urbana: Recomandarile celebrului campion Titi Aur (17.03.2019)
Un echipaj de legenda: TITI AUR & SILVIU MORARU (17.03.2019)
Trafic auto infernal in Bucuresti : Restrictii, rute deviate, accidente, indisciplina, circulatie bara la bara (25.02.2019)
Politistul de la rutiera care l-ar amenda si pe taica-su! (24.11.2018)
Politistul de la Rutiera te poate opri in trafic fara motiv? (28.01.2018)
Amenzile rutiere s-au plafonat pentru anul 2018 la nivelul din 2017 (03.01.2018)
 CURS VALUTAR
Duminica 25.07.2021
1 EUR 4.9219 lei -0.04%
1 USD 4.1823 lei +0.20%
1 HUF 0.0137 lei +0.04%
1 RUB 0.0568 lei +0.35%
1 BGN 2.5165 lei -0.04%
1 MDL 0.2311 lei -0.52%
1 Gr. AUR 242.4279 lei +0.50%
Toate valutele
Vineri 23.07.2021, BNR
Interviu / Exclusiv
Florian Mihailescu: Am venit cu trei lucrari la Salonul de Arta Religioasa si Restaurare de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti!

Florian Mihailescu: Am venit cu trei lucrari la Salonul de Arta Religioasa si Restaurare de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti!

Ultimele cautari
nr de telefon al unui reporter pro tv
ion cristoiu
seicaru
accidente rutiere 20.11.2009.in brasov
tancu racari judetul dambovita
antonia
accidente de circulatie in data de 16 10 2009 dn1
vectorul 09
clo
titularizare pitesti
Top cautari
accident
telefonul telespectatorului la protv
lista
antena
rezultate
pro
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
accidente rutiere 2010 cluj bihor
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
thea botezatu
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2021 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.0577 sec.