Bucuresti: Sensuri unice pe Calea Floreasca, Bd. Barbu Vacarescu, Calea Dorobanti, Bd. Pache Protopopescu si Bd.Ferdinand

estiri.ro - Stiri

Cauta inRSS
 Stiri / Politie / Rutiera
Bucuresti: Sensuri unice pe Calea Floreasca, Bd. Barbu Vacarescu, Calea Dorobanti, Bd. Pache Protopopescu si Bd.Ferdinand
Bucuresti: Sensuri unice pe Calea Floreasca, Bd. Barbu Vacarescu, Calea Dorobanti, Bd. Pache Protopopescu si Bd.Ferdinand
Primaria Capitalei vrea sa reorganizeze circulatia rutiera din centrul Bucurestiului prin introducerea unor noi sensuri unice, interzicerea virajului la stanga si benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun.
B365 : Se introduce sens unic pe bulevardele Capitalei

Primaria Capitalei vrea sa reorganizeze circulatia rutiera din centrul Bucurestiului prin introducerea unor noi sensuri unice, interzicerea virajului la stanga si benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun. Conform planului municipalitatii, pe mai multe bulevarde mari din Capitala vor fi introduse sensuri unice. Printre acestea se numara Calea Floreasca, Bd. Barbu Vacarescu, Calea Dorobanti sau Bd. Pache Protopopescu.
Directia de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei a realizat, miercuri, o prima prezentare a proiectului de reorganizare a circulatiei din Bucuresti in cadrul Comisiei de Urbanism. Potrivit acestuia, pe mai multe bulevarde si strazi din Capitala se va circula in viitor pe sens unic. Scopul este acela de a se evita formarea ambuteiajelor in anumite zone din Bucuresti.
Unde se introduce sens unic
Astfel, pe Calea Floreasca se va introduce sens unic pe directia intersectia cu Stefan cel Mare - zona de Nord a Capitalei, pana la intersectia cu strada Glinka. Pe portiunea cuprinsa intre strada Glinka si intersectia cu Sos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai ca pe cealalta directie, adica Nord-Sud. Strada Glinka va deveni si ea artera cu sens unic, pe directia Calea Floreasca - Barbu Vacarescu.
Pe Calea Floreasca va fi permisa circulatia in ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport in comun, taxiuri si masinile de interventie 112. "Vor fi trei benzi cu sens unic destinate tuturor autovehiculelor si o banda pe sens invers destinata strict autobuzelor, taxiurilor si mijloacelor de interventie", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, seful Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.
Bulevardul Barbu Vacarescu va deveni si el unul cu sens unic. Astfel, de la intersectia cu Bd. Lacul Tei, circulatia se va desfasura in sens unic pe directia spre Nord, pana la intersectia cu Sos. Pipera. Tot pe Bd. Vacarescu va fi modificata si linia de tramvai. "Vrem sa mutam linia de tramvai de pe mijlocul strazii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate langa trotuar. Va fi realizat si un peron inverzit", a explicat directorul Ion Dedu.
Tot pe sens unic se va circula si pe Bd. Lacul Tei. Mai exact, pe toata lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe directia intersectia cu Doamna Ghica - Barbu Vacarescu.
Schimbari se vor produce si in centrul orasului. Astfel, Calea Dorobantilorva deveni strada cu sens unic. Noile modificari vor fi implementate insa doar pe o portiune a arterei. Astfel, pe segmentul cuprins intre Sos. Stefan cel Mare si Piata Al. Lahovary se va circula pe sens unic pe directia catre Piata Romana.
"La Calea Dorobanti trebuie vazut ce se intampla cu mijloacele de transport in comun. Daca va fi sens unic si traseul RATB va trebui modificat si atunci trebuie sa fim foarte atenti", a spus presedintele Comisiei de Urbanism, Sorin Gabrea.
Si pe Bd. Pache Protopopescu si Sos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins intre Piata Pache Protopopescu si intersectia cu Soseaua Pantelimon. Pe aceasta portiune se va circula doar pe sensul dintre Piata Protopopescu catre Sos. Pantelimon.
Circulatia va fi modificata si bd. Ferdinand. Astfel, de la intersectia cu Sos. Mihai Bravu pana la Piata Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula si pe Sos Pantelimon (incepand cu intersectia cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului si se continua cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulatie admis este dinspre Sos. Pantelimon catre Bd. Ferdinand.
Noul plan de reorganizare a circulatiei din Capitala este deocamdata in faza de proiect si cuprinde mai multe zone din Capitala. Deocamdata s-au finalizat solutiile doar pentru o parte dintre zonele cuprinse in proiect. Documentul va mai fi discutat in Comisia de Urbanism si in saptamnile urmatoare.
(Vineri 15.06.2012 06:31, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Enigma mortii lui Razvan Ciobanu: Accident, crima, sinucidere, atac vascular cerebral sau atac de cord? (30.04.2019)
In a doua zi de Paste: Politia Rutiera a dat amenzi de 1,6 milioane de lei, a suspendat 385 de permise auto si a retras 66 de certificate de inmatriculare! (30.04.2019)
Creatorul de moda Razvan Ciobanu a murit intr-un accident rutier azi dimineata. El avea doar 43 de ani (29.04.2019)
Titi Aur explica de ce cresterea calitatii sau a performantei masinii este un mare pericol (17.03.2019)
Jungla Urbana: Recomandarile celebrului campion Titi Aur (17.03.2019)
Un echipaj de legenda: TITI AUR & SILVIU MORARU (17.03.2019)
Trafic auto infernal in Bucuresti : Restrictii, rute deviate, accidente, indisciplina, circulatie bara la bara (25.02.2019)
Politistul de la rutiera care l-ar amenda si pe taica-su! (24.11.2018)
Politistul de la Rutiera te poate opri in trafic fara motiv? (28.01.2018)
Amenzile rutiere s-au plafonat pentru anul 2018 la nivelul din 2017 (03.01.2018)
 CURS VALUTAR
Duminica 13.06.2021
1 EUR 4.9202 lei -0.03%
1 USD 4.0467 lei +0.02%
1 HUF 0.0142 lei -0.10%
1 RUB 0.0565 lei +0.89%
1 BGN 2.5156 lei -0.04%
1 MDL 0.2286 lei +0.18%
1 Gr. AUR 246.3162 lei +0.71%
Toate valutele
Vineri 11.06.2021, BNR
Interviu / Exclusiv
Florian Mihailescu: Am venit cu trei lucrari la Salonul de Arta Religioasa si Restaurare de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti!

Florian Mihailescu: Am venit cu trei lucrari la Salonul de Arta Religioasa si Restaurare de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti!

Ultimele cautari
stirile pro tv constanta 04 02 2010
accidente la crasna 2010
accident tureni
lengyel cosmin gaz metan
rezultate cangurul romana 2012
divizia
antena 1 calarasi 05 05 2010
calendari
pusa
juniori c suceava
Top cautari
telefonul telespectatorului la protv
antena
rezultate
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
pro
accident
lista
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
accidente rutiere 2010 cluj bihor
thea botezatu
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2021 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.1269 sec.