In perioada septembrie-noiembrie 2011, politisti din cadrul Politiei Sectorului 2, Serviciul de Investigatii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Judecatoriei Sectorului 2, au identificat si documentat activitatea infractionala a doua grupuri infractionale compuse din 7, respectiv 4 membri, cu preocupari pe linia savarsirii de infractiuni de furt calificat din societati comerciale care detin depozite de marfuri pe raza sectorului 2, al caror administratori sunt cetateni de nationalitate chineza.
In urma activitatilor efectuate cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei Romane, s-a stabilit in sarcina membrilor celor doua grupuri infractionale savarsirea a doua furturi din societati comerciale, prejudiciul total fiind de aproximativ 330.000 de lei.
In fapt, la inceputul lunii august, cei in cauza, folosindu-se de documente de identitate false, au patruns in incinta unor depozite, de unde, cu ajutorul a două autocamioane, au sustras obiecte de imbracaminte in valoare de aproximativ 250.000 de lei, iar la data de 14.11.2011, folosind acelasi mod de operare, s-au deplasat in incinta unui complex din sectorul 2, unde sunt amplasate mai multe depozite de marfuri, ocazie cu care au sustras 160 de bax-uri cu obiecte de imbracaminte, ce apartineau unei societati comerciale, creand un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei.
In dimineata zilei de 17.11.2011, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 2, ai Sectiilor 6, 7 si 8 - Biroul de Investigatii
Criminale si Criminalistic, cu sprijinul Serviciului Special de Interventie Rapida, au efectuat patru perchezitii domiciliare in Bucuresti la locuintele lui D. Marius de 24 de ani, A. Ionut de 23 de ani, R. Cristian de 21 de ani, S. Mihai de 27 de ani si I. Madalin de 23 de ani.
Cu aceasta ocazie au fost gasite si ridicate in vederea cercetarilor:
- obiecte de imbracaminte;
- manusi textile, lacate tip depozite, scule folosite pentru taiat metale
- foarfeca "gura de lup", levier "picior de caprioara";
- un pistol cu glont 9mm, fara cartuse aferente, detinut ilegal de R. Cristian;
- o sabie de 70 cm, tip ninja;
- o bata de 106 cm cu diametrul de 6 cm.
In cursul cercetarilor, au fost descoperite si ridicate 50 de jachete sustrase, bunuri ce erau oferite spre vanzare de alte societati cu puncte de lucru intr-un complex comercial.
Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 2, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, cu D. Marius, A. Ionut, R. Cristian si I. Madalin in stare de retinere, urmannd a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 si Judecatoriei Sectorului 2, cu propunere de arestare preventiva.
Fata de S. Mihai se va solicita arestarea in lipsa, fiind continuate activitatile specifice in vederea depistarii.