Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Intre motiune si comotie. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
E istorie deja, faptul ca motiunea de cenzura initiata de colegii liberali nu a trecut testul Parlamentului. A cazut cu zgomot, rupandu-si cateva unghiute si lovindu-se destul de serios la cot!, zice un liberal mai mucalit, si la cap, cred expertii. Dar, sa nu ne grabim sa tragem concluziile, pentru ca, ni se explica, desi a cazut, pentru liberali, acesta nu este nicidecum un insucces. Probabil, s-o fi inscriind in galeria SUCCESURILOR de trista amintire, mai stii?!
Sa admitem, de dragul discutiei, ca cele 194 de voturi, fata de 278 - cate erau necesare pentru trecerea motiunii - nu sunt un insucces. Liderii PNL se consoleaza: ARITMETICA PARLAMENTARA era stiuta dinainte. Cu alte cuvinte, liberalii au preferat sa-si foloseasca singurul de argint pe un catel, in miezul zilei, uitand ca varcolacul umbla numai noaptea. Consolati-va pe mai departe, nici catelul nu l-ati nimerit!
Lasand gluma la o parte, daca esecul motiunii nu poate fi considerat un esec din ratiuni aritmetice, aceeasi aritmetica arata ca tocmai adunarile si scaderile ar trebui sa le dea liberalilor de gandit. Marele PNL nu a fost in stare sa adune toate voturile disponibile pentru trecerea motiunii. Pai, daca nici parlamentarii din opozitie nu voteaza, ce motiune-i asta? Vorbim totusi despre un document important, care poate sta, la un moment-dat, la baza caderii unui guvern, cum s-a mai intamplat, de altfel, in scurta dar zbuciumata noastra politica post-decembrista.
Pe de alta parte, daca autorii vor admite ca textul motiunii a fost scris ca sa fie, deja, numarul de voturi primite este foarte mare iar rezultatul, un succes. Dar, iarasi apare un semn de intrebare: membrii opozitiei voteaza orice?