Constiinta unui Liberal de Stanga: Demonizare si destructurare in tara lucrului bine facut (Autor: Gheorghe Constantin)
Trebuie sa vorbim despre un lucru extrem de periculos, intr-o tara populata de isterici decervelati: demonizarea unor persoane publice. Sigur, jocul asta a fost inceput de presa, imediat dupa decembrie 1989. O vreme se calmase, aveam si altele de facut. Din acea perioada, sinistra, dar suportabila, a ramas doar episodul Iliescu-mineriade.
Mizeria cumplita a inceput odata cu ascensiunea politica a lui traian basescu. Demonizarea s-a transformat in arma sa predilecta, sprijinit fiind de o presa tot mai frustrata, pentru ca impotenta si incapabila sa-si asume rolul sau de caine de paza al democratiei. Din pacate, ajunsa in lesa lui basescu, a ajuns cainele sau de lupta, instrumentul intereselor sale meschine, al razbunarilor sale nebunesti, al urii sale impotriva tuturor celor care i se opuneau.
basescu a fost si ramane un las netrebnic, un impotent politic, incapabil sa construiasca ceva. Toata viata lui a daramat. A umplut cu balele sale imunde pe oricine i se parea ca-i ameninta ciolanul puterii. Iar pentru basescu puterea a avut doar culoarea banilor. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.
Din pacate acest individ a fasonat institutii precum SRI si DNA, ANI, ICCJ si CSM, printre altele, dupa chipul si asemanarea sa. Institutii care folosesc, la randul lor, cu sprijinul presei - infestata cu acoperiti ai SRI, ca si justitia - demonizarea ca arma impotriva adversarilor lor politici si ai celor care sunt la comanda.
Cazul Valcov, ca si cazul Sova, sunt elocvente din acest punct de vedere. Nu discutam vinovatia lor. Sa admitem din start ca sunt vinovati. Dar nici macar vinovatia indubitabila nu indreptateste linsajul mediatic, minciunile oferite pe surse, gen averile ascunse in cavouri, tablourile de milioane de euro, care se dovedesc niste banale litografii de cateva sute de euro, si alte mizerii de acest gen. Nimic nu indreptateste asmutirea unor imbecili impotriva Parlamentului, ca institutie, impotriva celor care n-au votat cum dorea fofoloanca unei rapandule, madam Gorghiu, ce a trecut din pat in pat pana la varful unui partid, Partidul National Liberal, care si-a anulat istoria seculara cu aceasta alegere.

Balele lui basescu maculeaza in continuare spatiul public. Proiectul lui pentru Romania este acelasi: inventarea de dusmani ai poporului. Oricine poate intra pe lista lui. Klaus Imperator tocmai ce-a aflat ce-l asteapta. Ceilalti sunt obisnuiti deja cu omul. Probabil ca telul vietii lui este distrugerea Romaniei. O fi crezand, ca si Ceausescu, ca nu-l meritam, ca nu-l iubim indeajuns pentru onoarea de care ne-a facut-o, batandu-si joc de noi atatia ani, tradand interesul national, permitand jefuirea banului public, punandu-si amanta in fruntea celui mai banos minister, incuscrindu-se cu mafiile economice si luand bani de la ele, distrugand mecanisme de solidaritate sociala si nationala.

Iar institutiile care ii continua opera ar face bine sa ia aminte: vor da socoteala. Si vor plati cu varf si indesat lipsa lor de verticalitate, ticalosia, slugarnicia in fata puternicilor zilei. Faptul ca sar acum din barca lui basescu in barca lui Iohannis nu le scuteste de raspundere. Doar le face si mai urate decat sunt in ochii romanilor. De data asta s-au demonizat singure, fara niciun ajutor. Si nimeni si nimic nu le mai spala de pacate. Este una dintre principalele slabiciuni, si amenintari la adresa securitatii si continuitatii statului roman. Daca nu ne trezim nici macar acum, s-ar putea sa nu mai existam, ca tara.
Sursa:constantingheorghe.blogspot.ro