Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: 1 Martie sau 1 Aprilie?. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Inainte de orice, permiteti-mi sa urez tuturor, de aici sau de acasa, o primavara frumoasa si insorita, sanatate si ganduri curate. A venit primavara, primim si oferim cu drag martisoare. Ce pacat insa ca bucuria si energia pozitiva aduse de anotimpul renasterii naturii nu ii anima pe toti!.
In loc de martisoare si vorbe frumoase, PNL ne-a adus un program de guvernare - sau cel putin asa ii spun colegii din opozitie. Este o lectura probabil interesanta, daca ai rabdare sa o parcurgi pana la capat, dar parca prea fistichie pentru gustul romanilor. Mai interesant este cine garanteaza pentru acest program de guvernare. Doi dintre promotorii foarte vocali ai documentului in cauza sunt Catalin Predoiu si Vasile Blaga. Rebranduiti
sub culorile noului PNL, domnii Predoiu si Blaga nici usturoi n-au mancat, nici semnatura pe taierile de salarii si inchiderea de spitale nu si-au pus-o! Acesti doi importanti reprezentanti ai fostului regim democrat-liberal sunt mai puri decat ghioceii. PDL-ul, la randul lui, s-a curatat de greselile ingrozitoare pe care le-a facut cand s-a aflat la guvernare. Acum, scuturat de poverile si pacatele trecutului, cu sigla si mesaje noi, ascunzandu-se in spatele liberalilor, vrea din nou la guvernare!
Ce sa creada romanii despre una ca asta?! Ce sa creada cei multi din tara, cu rani inca necicatrizate? PSD vrea sa reduca taxele, dar liberalii se opun. Unde este atitudinea constructiva, unde este dorinta de dialog? Este evident ca orice demers al opozitiei ramane la stadiul de teorie, demagogie si minciuna, cata vreme - un singur exemplu dau - tocmai cei care, in anii din urma, au crescut TVA cer demisia celor care vor sa il scada!
Va atrag atentia ca a inceput primavara. Ieri, a fost 1 Martie, nicidecum 1 Aprilie. Poate doar pentru cei care si-au facut un adevarat crez politic din minciuna sa fie confuz calendarul. In orice caz, pe domnii Predoiu si Blaga ii vom crede pe cuvant doar atunci cand, cu aceeasi sinceritate pe care o afiseaza in spatiul public, ne vor explica cum au stat lucrurile in materia taierilor de salarii si indemnizatii, a cresterii TVA la 24 la suta si a inchiderii spitalelor. Nu cred ca aceasta explicatie va veni prea curand, dar avem rabdare. Pana atunci, stau si ma gandesc cu teama: daca de 1 Martie, cu acest program de guvernare al Noului PNL, suntem mintiti atat de fatis, oare ce ni se pregateste pe 1 Aprilie?