Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o declaratie politica intitulata " Vacanta parlamentara pentru campanie prezidentiala", pe care o puteti citi in continuare.
Dupa cum ne-am obisnuit sa fim catalogati ca fiind intr-o vesnica vacanta, consider ca este necesar sa vin la aceasta tribuna si sa spun deschis si ferm ca munca in teritoriu este activitatea cea mai importanta a legislativului.
Suntem alesii poporului. Cetatenii ne-au votat pentru a-i reprezenta in Parlament. Lucrul acesta nu inseamna ca ne-am mutat in Bucuresti si peste patru ani ne intoarcem. In fiecare saptamana, conform programului aprobat de Biroul Permanent, avem activitate in teritoriu.
Da, este normal ca o luna de zile sa fim in teritoriu. Suntem in plina campanie prezidentiala. Este firesc sa mergem in teritoriu si sa vorbim cu fiecare cetatean cu drept de vot ca acesta sa poata vota in cunostinta de cauza.
Votul din noiembrie va fi unul decisiv pentru noi toti.Vom scapa de presedintele jucator. Nu trebuie sa uitam cat rau a facut acest om poporului nostru. Nu va lasa in urma sa decat vrajba intre institutiile statului sau intre acestea si societate, desi Constitutia prevede in mod expres functia de mediator.
Avem nevoie de un presedinte care sa repare multiplele greseli savarsite de acest om, pot spune chiar- dusman al poporului.
In aceasta perioada, vom fi pe teren, vom continua misiunea aceasta de a identifica solutiile bune pentru tara. Nu facem pauza, si, poate ca macar acum vom putea gasi intelepciunea de a solidariza, intaiul pas esential pentru a putea construi o cale de iesire din criza pentru Romania si pentru a demonstra ca politica poate si trebuie sa fie constiinta fiecarui neam.