De Ce News: Gabriel Oprea, calul Traian (Autor: Razvan Dumitrescu)

Din dialogul lui Bogdan Chirieac cu premierul am inteles ca acesta a recunoscut ca a semnat actul coabitarii cu Traian Basescu. Am mai inteles ca nu vom sti prea curand daca in lipsa acestei iscalituri liderul PSD mai ajungea sa fie desemnat prim-ministru,"va ramane una dintre enigmele istoriei", asa ne-a spus Victor Ponta.
Acum stau si ma intreb daca va ramane una dintre enigmele istoriei si prezenta lui Gabriel Oprea in guvern? Cand spui vicepremier te gandesti la un fel de mana dreapta a sefului executivului si automat te intrebi ce calitati are acest personaj de s-a calificat pentru aceasta functie?
De-a lungul timpului dansul, impreuna cu UNPR, au fost autorii unor atacuri jegoase la adresa lui Ponta. Intre invectivele revarsate de Basescu asupra liderului PSD si cele venite din directia oamenilor lui Oprea nu era vreo diferenta. "Tanarul Ponta nu are nimic in comun cu valorile stangii"; "Ponta, eternul copil de mingi" sau "i-am dus copilul la biserica cu toate ca Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu" - iata doar cateva exemple, asa ca sa ne aducem aminte!
Ce om ar accepta sa lucreze nemijlocit cu un individ de aceasta factura? - e cea mai putin importanta intrebare in actualul context.
Pot accepta pana la un punct argumentul ca fara UNPR si vataful acestora nu cadea guvernul Ungureanu si nici Traian Basescu nu putea fi suspendat, dar pentru asta domnii respectivi au primit niste colegii din partea USL si s-au ales deputati sau senatori, ca doar nu crede cineva ca daca mergeau singuri in alegeri faceau vreo scofala! In lipsa unor explicatii plauzibile ajung sa cred ca Oprea a aterizat in guvern pentru ca acolo mai e ceva ce noua ne scapa.
Admit ca e treaba domnului prim-ministru sa isi asume si aceasta alegere, dar e si treaba noastra sa punem intrebari. In fapt, personajul in cauza l-a ajutat pe Traian Basescu sa fie la putere si la "Subiectiv" v-am prezentat si felul balos in care acest individ ii ridica osanale Elenei Udrea. O fi acest om calul Traian in guvernul USL-episodul cu Ioan Rus intareste suspiciunea - sau ochiul si timpanul coanei Lenuta (nu va suparati pe exprimare, asa ii spun doamnei Udrea localnicii din colegiu)?
In nenumarate emisiuni am aratat cum mintea Oprea in legatura cu pensiile militare si a trebuit sa vina Dobritoiu la Aparare ca sa avem si confirmarea oficiala a haosului de acolo, vorbim de peste 30 de mii de ofiteri si subofiteri carora li s-au calculat gresit drepturile. Pe ansamblu, toata operatiunea asta care ar fi trebuit sa aduca economie la buget pe timp de criza nu a facut altceva decat sa creasca cheltuielile cu peste 30% , in estimarea analistului economic Ilie Serbanescu. Iata inca o dovada a competentei acestui individ ajuns acum vicepremier!
Apropo, vom sti vreodata cum e posibil ca domnul Corneliu Dobritoiu, general pe bune, sa nu mai fie in guvern in timp ce Oprea ajunge mana dreapta a premierului? In lipsa unor explicatii plauzibile, unor carcotasi le-ar putea trece prin cap ca in felul asta, cel caruia Traian Basescu i-a suit stelele pe epoleti cu macaraua, ar putea fi ferit de consecintele deciziilor sale din vremea an care a condus MApN!
Bine ca s-au lamurit macar lucrurile cu UDMR pentru ca nu era bine pentru noul guvern sa plece la drum cu trei enigme ale istoriei! Apropo, in cazurile de fata functioneaza regula celor 50 de ani de tinut la secret sau bunul simt va prevala si vom avea niste raspunsuri in cel mai scurt timp?