Cotidianul : Vor renunta parlamentarii lui Diaconescu la indemnizatii?
Senzational! O solutie pentru reducerea cheltuielilor suplimentare

Dan Diaconescu a intrat deja in campania electorala pentru prezidentiale. Cu asta se va ocupa pana in 2014, drept urmare va promova initiative ultrapopuliste, care, normal, vor fi respinse. Miercuri, DD insa se afla in fata unui exament care il poate scoate din politica.

"PPDD fara indemnizatii"

Dan Diaconescu a declarat de vreo 100 ori in campania electorala ca va propune ca parlamentarii sa nu mai fie platiti. Sambata 15 decembrie, Diaconescu a reiterat, hotarit, ca senatorii si deputatii PPDD vor inregistra o initiativa legislativa privind eliminarea remunerarii parlamentarilor. Evident, suntem in fata unei propuneri ultrapopuliste, dar care da bine la electoratul alienat mintal. Si tot atat de evident este ca initiativa PPDD va fi respinsa.
Totusi, miercuri, DD si PPDD are o sansa sa intre in istorie, sau, din contra, sa devina istorie.
Miercuri, cand se convoaca Parlamentul in prima sesiune a celei de-a 7-a legislaturi, cei 47 de deputati si 21 de senatori PPDD ar trebui sa declare ca renunta la orice drepturi banesti pentru perioada decembrie 2012 - decembrie 2016. S-ar rezolva astfel, pe cale naturala, 50% din reducerea cheltuielilor necesitate de suplimentarea numarului de parlamentari cu 118 senatori si deputati. Si, se stie, din cei 118, un numar de 65 provind din PPDD. Daca miercuri, parlamentarii PPDD nu vor depune cereri de renuntare benevola la drepturile banesti, pentru Dan Diaconescu si PPDD va incepe inevitabil, caderea pe tobogan.