Senatorul Marius Sorin Bota, in calitate de vicepresedinte al Comisiei de buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat, a remarcat faptul ca, adoptarea legii nr. 125 din 20 iunie 2011 privind aprobarea OUG nr. 121/2010 pentru modificarea si completarea OUG nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului si pentru modificarea art. 52 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, reprezinta o grava eroare deoarece ea introduce masuri aberante luate de guvern in ceea ce priveste circulatia creantelor in sistemul economic romanesc
In loc sa asigure un cadru legal propice unui circuit financiar fluent intre institutiile publice, agentii economici si banci, ea contribuie de fapt la blocaje sistemice.
Vis-a-vis de implicatiile negative generate de aceasta lege, senatorul Sorin Bota a solicitat o intrevedere care sa aiba loc in cadrul lucrarilor Comisiei de buget, finante, discutie in care sa se dezbata si sa se propuna solutii concrete pentru deblocarea sistemului de scontare a creantelor pe care agentii economici le au la institutiile publice locale, centrale si la companiile nationale.