Senatorul PSD, Marius Sorin Bota, invitat aseara la emisiunea "FOC INCRUCISAT" de la postul public de televiziune, TVR Info, a dezbatut alaturi de ceilalti invitati problema mult discutatei regionalizari, precum si cea a revizuirii Constitutiei.
Senatorul este de parere ca la Cotroceni se lucreaza intens la o ipoteza prin care se doreste aparitia unui nou partid pe scena politica din Romania, un partid nationalist (gen PUNR), care ar avea drept scop ruperea unei parti din electoratul USL pentru a aduce Uniunea sub 50%.
Presedintele urmareste doar scopul pur electoral, prin aceasta regionalizare si prin revizuirea Constitutiei facuta in graba, speriat de faptul ca alegerile se apropie cu pasi repezi, iar PDL este la 13% in sondaje.
UDMR - ul incerca, la randul sau, aprin atingerea acestor teme nationaliste, in chestiunea regionalizarii, sa mobilizeze, ca de fiecare data, electoratul propriu care, in ziua votului va veni cu masini si trenuri din Ungaria pentru a-si exprima optiunea electorala, aceasta fiind o tema sensibila care ii uneste pe moderatii si pe radicalii maghiari. UDMR - ul pierde insa din vedere faptul ca odata cu scaderea numarului de parlamentari vor pierde un numar mare de reprezentanti in viitorul Parlament.