Mediafax informeaza: 'Vanghelie: Basescu sa introduca votul prin corespondenta la scara nationala contra 100 de euro pe bucata'
Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca afirmatiile lui Traian Basescu referitoare la introducerea votului prin corespondenta ar putea duce la nivel national la obtinerea din partea acestuia a calitatii de "presedinte pe viata".
"Domnul presedinte Traian Basescu intotdeauna are idei foarte bune si stralucite, deci niciodata un presedinte nu poate sa greseasca. Daca dansul prin corespondenta a castigat alegerile, e normal sa poata sa faca la scara nationala. Eu as propune la scara nationala votul prin corespondenta, nici macar sa nu-i mai vada. Le trimitem prin e-mail cate 100 de euro la oameni si din patru in patru ani stim ca nu trebuie sa ne facem probleme. Oamenii ne dau prin corespondenta, scriu www.traianbasescu.ro vei fi presedintele nostru pe viata si s-a rezolvat problema", a comentat Vanghelie.
Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, in cadrul intalnirii de inceput de an cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti, ca ar fi oportuna introducerea votului prin corespondenta pentru romanii din diaspora.
"Nu am facut niciodata vreo diferentiere intre cetatenii romani din interiorul tarii si cei din afara. Promovarea intereselor si protejarea drepturilor ambelor categorii reprezinta o prioritate pentru politica externa a Romaniei.(..) Una dintre cele mai mari satisfactii ale primului meu mandat o reprezinta indeplinirea promisiunilor pe care le-am facut romanilor din strainatate, fie ca am in vedere liberalizarea pietei muncii intr-un numar semnificativ de state ale Uniunii Europene, modificarea Legii Cetateniei, reprezentarea acestor romani in Parlamentul de la Bucuresti sau cresterea numarului de consulate din strainatate. Acest proces va continua si in urmatorii cinci ani, prin masuri precum introducerea votului prin corespondenta, infiintarea unui Call Center pentru romanii din strainatate sau deschiderea de noi consulate", a precizat Basescu.
Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, pentru MEDIAFAX, ca PNL va propune un proiect de lege privind introducerea votului prin corespondenta pentru romanii din strainatate si constituirea unei comisii de imbunatatire a legislatiei electorale.