Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la postul public de televiziune, ca-si doreste ca noul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu, sa fie ca Decebal Traian Remes, ministrul Finantelor din perioada in care presedintele era parte a Guvernului.
"Mi-as dori sa fie un ministru de Finante cum a fost Remes. Nu sa ia ciubuc, dar sa fie cum a fost Remes: practic, aplicat spre rezolvarea lucrurilor", a spus Basescu.
"Guvernul trebuia scos dintr-o anumita inertie. Remanierea, desi nu a adus personalitati cunoscute, a adus persoane care vor sa se implice", a declarat Traian Basescu, la TVR.
"Am preferat sa las decizia PDL-ului. Cred ca asa e corect. E partid de guvernamant si trebuie sa isi asume responsabilitate", a explicat seful statului.
"Cred ca solutia de a aduce numai parlamentari in guvern e o decizie buna. Crizele nu se trec cu tehnicieni, ci cu politicieni care isi asuma reducerile salariale si alte masuri. Numai politicienii pot sa isi asume masurile", a continuat Traian Basescu.
Presedintele a discutat si despre fostul ministru al Agriculturii Mihail Dumitru, despre care are o parere buna: "Este problema PDL-ului ca l-au remaniat. Poate trebuia mai multe explicatii pe care fostul ministru trebuia sa le dea, dar eu cred ca Dumitru a fost un ministru bun".
In ceea ce priveste desemnarea noului ministru al Finantelor, Traian Basescu este increzator, pentru ca vine din zona de control, din ANAF: " Se va iesi din zona teoretica. Mi-as dori sa fie un ministru de Finante cum a fost Remes, dar nu sa ia ciubuc. Eu mi-as dori sa fie un ministru eficient. Eu am fost coleg in guvern cu Remes si nu l-am auzit spunand: Nu sunt bani. Spunea ‘Hai sa cautam solutii‘".
Fostul ministru de Fianante din guvernul Isarescu are, insa, o problema cu Traian Basescu. El declarat, toamna trecuta, ca va da in judecata Presedintia, DNA si TVR, pentru a se afla cum au ajuns la mass-media probele audio si video din dosarul sau.
Decebal Traian Remes spunea, la momentul difuzarii in presa a probelor din dosarul sau, ca presedintele Traian Basescu ar fi facut o declaratie publica in care a aratat ca "publicul nu a vazut ce e mai apetisant in dosarul Remes". El a precizat ca, dupa ce a vazut intreg materialul de urmarire penala, a constatat ca declaratia presedintelui este nefondata, mentionand insa ca procurorii anticoruptie ar putea avea si alte probe referitoare la el.