"Sunt un om care crede cu tarie ca a venit clipa sa facem un efort de reconciliere nationala", a spus Mircea Geoana, liderul PSD, reiterand hotararea de a avea un Guvern pana de Craciun, condus de un premier independent, in persoana lui Klaus Iohannis.
Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului Klaus Johannis si primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu au semnat, marti, parteneriatul pentru Timisoara, acord prin care Gheorghe Ciuhandu il va sprijini pe Mircea Geoana in turul al doilea al prezidentialelor.
Mircea Geoana a spus, referindu-se la el si la ceilalti lideri politici, ca prezenta lor la Timisoara, locul de unde a pornit Revolutia, este un simbol ca romanii, ca popor, "au gasit si gasesc taria de a se aduna in momente-cheie pentru tara".
"Sunt un om care crede cu tarie ca a venit clipa sa facem un efort de reconciliere nationala", a mai spus liderul PSD, reiterand hotararea de a avea un Guvern pana de Craciun, condus de un premier independent, in persoana lui Klaus Iohannis. Ca presedinte al Romaniei, in anul viitor am sa chem natiunea romana sa cream un model de societate asa cum au facut inaintasii nostri. Nu mai este timpul sa avem modele de import. Pe 18 decembrie, in calitate de presedinte al Romaniei, voi fi la manifestarea de respect pe care intreaga Romanie o va aduce timisorenilor, la 20 de ani de la Revolutie", a adaugat presedintele PSD.
Crin Antonescu a declarat inaintea semnarii "Parteneriatul pentru Timisoara", ca daca ar fi fost aplicata Proclamatia de la Timisoara "am fi fost departe acum", iar daca punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui sa iasa din politica ar fi Traian Basescu.
"Daca am fi aplicat Proclamatia de la Timisoara si punctul 8 al Proclamatiei, am fi fost departe acum. Daca am aplica acum acel punct, nici eu, nici Gheorghe Ciuhandu, nici Mircea Geoana, nici Radu Sarbu nu ar trebui sa plecam din politica. Stiti bine cine ar trebui sa plece din politica daca am aplica punctul 8: Traian Basescu", a spus Crin Antonescu.
Primarul Timisoarei a declarat inaintea semnarii "Parteneriatul pentru Timisoara", prin care il sprijina pe candidatul PSD la Presedintie, ca aceia care il voteaza pe Traian Basescu trebuie "sa stie ca voteaza comunismul, si nu viceversa". Gheorghe Ciuhandu a spus ca spera ca in 6 decembrie sa existe o guvernare noua, cu un premier cunoscut atat pe plan national, cat si international si un presedinte care sa nu ii invrajbeasca pe romani, ci sa fie un presedinte al tuturor romanilor. "Din pacate, presedintele pe care l-am avut in ultimii cinci ani nu a corespuns acestor cerinte", a spus Ciuhandu.
La eveniment au participat lideri ai PNL si PSD, intre care Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Cristian Busoi, Radu Stroe, Claudiu Branzan, Ion Bazac, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, dar si poetul Mircea Dinescu.