Concert Extraordinar: IRINA BAIANT si ORCHESTRA METROPOLITANA BUCURESTI la Gradina de Vara HERASTRAU
Dirijor: Daniel JINGA; Invitati speciali: FLORIN RISTEI, ADRIAN NOUR s.a.
Va fi o seara de vara de neuitat, rupta dintr-o fila de poveste, spune Irina Baiant, soprana.
Pe 31 august portile Gradinii de Vara HERASTRAU a Teatrului de Revista Constantin Tanase se deschid din nou marelui public pentru o calatorie fascinanta prin lumea musical-ului, a operei si operetei, dar si cea a slagarului.
Soprana Irina Baiant a pregatit un concert special, cu arii si duete celebre in care ii va avea ca invitati pe Florin Ristei si Adrian Nour, iar Orchestra Metropolitana Bucuresti dirijata de Daniel Jinga ii va acompania pe indragitii solisti.
Dupa ce a fost aclamata pe scenele lirice din Franta, Belgia, Olanda, Anglia, Germania, Cehia, Rusia, Turcia, Coreea de Sud, soprana Irina Baiant se pregateste cu emotie pentru concertul pe care il va sustine la Bucuresti, luni, 31 august, incepand cu ora 20:30.
Este primul eveniment ce poarta semnatura exclusiva a artistei, unul special, de la concept si pana la repertoriul ales cu grija.
Va fi un melanj de piese pe care toata lumea le cunoaste, cu arii celebre de opera ssi opereta pe care publicul le va recunoaste si pe care le vom canta impreuna, a spus Irina Baiant.
Pe colegii mei de scena, Florin Ristei si Adrian Nour i-am ales pentru ca sunt niste parteneri pe care ma pot baza si alaturi de care pot sa creez momente unice, de simtire autentica. Țin sa spun ca voi mai avea si alți invitați-surpriza si vreau sa le mulțumesc ca au ales sa impartaseasca alaturi de mine emoțiile primului meu concert, la Bucuresti. Spectatorii vor petrece o seara de vara de neuitat, rupta dintr-o fila de poveste!.
Cu o carte de vizita impresionanta, soprana Irina Baiant a cucerit publicul din tara si de peste hotare, iar la Bucuresti, iubitorii de musical au avut ocazia sa o admire in rolurile principale feminine din My Fair Lady si Fantoma de la Opera.
Irina Baiant, Florin Ristei si Adrian Nour - Fantoma de la Opera:
https://youtu.be/bkQcm0FkShs
Irina Baiant a sustinut recitaluri la Praga (Smetana Hall) - Prague Proms, alaturi de Filarmonica Naționala Ceha, la Bucuresti cu ocazia Concertului Extraordinar de Pasti sustinut in 2018 la Ateneul Roman si organizat de Primaria Capitalei si in cadrul Masterclass-ului de Lied, gazduit de ArCub si organizat de catre marea soprana Mariana Nicolesco.
Poate aborda cu usurinta mai multe genuri muzicale (pop-opera, musical, lied, opereta si opera) si este o prezenta cuceritoare pe marile scene lirice din tara si din strainatate. A stralucit in rolurile principale din cele mai apreciate musicaluri produse in Romania - Christine Daae (Fantoma de la Opera) si Eliza Doolitle (My Fair Lady).
Irina Baiant a sustinut un recital la ceremonia dedicata Simonei Halep cu prilejul castigarii Turneului de la Wimbledon 2019 si un altul, in cinstea printesei Stéphanie de Monaco cu prilejul vizitei oficiale a Domniei Sale la Bucuresti.
A jucat in opera Pagliacci - Paiate de Ruggiero Leoncavallo, care a avut premiera nationala in cadrul Festivalul Internațional Hariclea Darclee, sub Inaltul Patronaj UNESCO, la inițiativa marii soprane, Ambasador UNESCO, Mariana Nicolesco. Un alt rol de succes a fost cel al Adinei din L'Elisir d'Amore - Elixirul Dragostei de Gaetano Donizetti, spectacol jucat la Seul, Coreea de Sud, sub bagheta marelui dirijor Marco Balderi.
Canalul de You Tube al Irinei Baiant poate fi accesat aici:
https://www.youtube.com/c/IrinaBaiant/videos
Asadar sunteti asteptati sa savurati o ultima seara de vara calendaristica, sub cerul instelat, in acorduri de opera, opereta si musical, in compania Irinei Baiant si a invitaiilor sai.
Pentru acest spectacol sunt in vanzare doar 500 de bilete, deja disponibile pe site-urile specializate, si anume:
www.startickets.ro, www.ticketstore.ro

Alte spectacole programate la Teatrul de Vara HERÄ‚STRÄ‚U sunt:

Luna AUGUST

Vineri, 28 august 2020, ora 20:30 - Spectacolul D'ale Carnavalului, regia Dan Tudor; Distributie: Manuela Harabor, Tudorel Filimon, Corina Danila, Gabriel Fatu si Dan Tudor;
Luni, 31 august 2020, ora 20:30 - Concert Extraordinar IRINA BAIANÈš, cu invitati speciali Adrian Nour si Florin Ristei si Orchestra Metropolitana Bucuresti, dirijor Daniel Jinga;

Luna SEPTEMBRIE

Luni, 7 septembrie 2020, ora 20:30 - spectacolul Gaitele, regia Gelu Colceag; Distributie: Maia Morgenstern, Carmen Tanase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Harabor, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fatu, Doina Teodoru, Ion Ionut Ciocia, Cosmina Dobrota;
Marti, 8 septembrie 2020, ora 20:30 - spectacolul Gaitele, regia Gelu Colceag. Distributie: Maia Morgenstern, Carmen Tanase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Harabor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fatu, Doina Teodoru/Andreea Chiritescu, Ion Ionut Ciocia, Cosmina Dobrota/Mariangela Coldea;
Luni, 28 septembrie 2020, ora 20:30 - spectacolul All Inclusive, regia Vlad Zamfirescu. Distributie: Medeea Marinescu, Mirela Oprisor, Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Marius Manole;
Marti, 29 septembrie 2020, ora 20:30 - spectacolul Pe o panza de paianjen, regia Vlad Zamfirescu. Distributie: Medeea Marinescu, Mirela Oprisor, Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu;
Miercuri, 30 septembrie 2020, ora 20.00 - spectacolul Barza domnului ministru cu: Adriana Trandafir, Gabriel Fatu, Mihai Ciuca, Laura Cosoi, Doina Teodoru; regia Lucian Iancu.

LUNA OCTOMBRIE

Vineri, 9 octombrie 2020, ora 20.oo - spectacol Sunt un orb cu Horatiu Malaele.
Pentru rezervari, bilete, detalii suplimentare si reguli de acces:
www.startickets.ro, www.ticketstore.ro
Toate informațiile pe:
https://www.facebook.com/cortina.ag