Pe blogul intitulat siblondelegandesc.ro, Miruna Ioani, medic dentist, se prezinta astfel:

Despre mine

- Nascuta in Sibiu si crescuta pe asfalt, ajunsa dentist cu acte-n regula si pui de scriitoare-n inima ei.
- Gradinita am inceput-o in uniforma comunista, dar alfabetul l-am invatat in germana. Si am absolvit Colegiul National Samuel von Brukenthal cu mintile deschise si blugii evazati.
- Am aterizat in bancile Universitatii de Medicina si Farmacie de la Cluj, avand ca obiect de studiu gura umana. La propriu, ca la figurat n-o sa ajung a o pricepe vreodata. Apoi m-am dus la capitala si mi-am luat zborul de la UMFul Bucurestiului catre zari mai luminate.
- Am inceput blogul in 2007. De scris, scriu de mult mai inainte.
- La un moment dat, am fost beauty editor la revista ELLE vreme de vreun an si jumatate. Si gandurile mele de multumire se indreapta spre toate originile acelei sanse de a fi fost o vreme jurnalist. Nu cred ca as fi putut trai fericita viata asta, intrebandu-ma cum ar fi fost daca. Si pe acelasi principiu care ma indeamna sa raspund la intrebari, testez varii posibilitati. In cele mai frumoase conditii.
- Apoi, m-am mutat din tara si am fost medic dentist pentru guri straine. Dar nu asta e motivul pentru care am plecat de-acasa. I am a heart-emigrant, asa le spunam tuturor celor care intrebau ce caut in Anglia.
- In august 2014 m-am si maritat cu motivul pentru care am emigrat, brunetul cu par cret, iubirea vietii mele (dr Horatiu Ioani, nota redactiei estiri.ro & einformatii.ro). Avem impreuna un baiat, pe care am decis sa-l crestem acasa. Asa ca, in primavara lui 2016 ne-am intors in Romania.
- In timpul liber, ma ocup cu datul cu parerea si bagatul de vina, la mine pe blog. Unde nu sunt asteptati cei pe care-i deranjeaza ca si blondele gandesc.
- Am 30 de ani si iubesc Romania, desi nu accept sa imi cobor standardele doar pentru a nu imi fi inselate asteptarile.Sau poate trebuie sa mai cresc putin, pana ce societatea imi va asimila naivitatea.
- Singurul lucru obligatoriu in viata asta e sa mori, in rest nimic nu-i musai. Dupa principiul asta imi coordonez respiratia, ambalez motorul sau trag frana. Da, sunt femeie la volan and I enjoy every minute of it.
- Cred in puterea cuvantului si in reusita bazata pe motivatie. Vorbesc mult, analizez atent, critic acid si ma decid greu. Sunt gemeni.
- Intr-o zi voi scrie o carte, care va deschide ochi si va unge inimi.
- Declar, so help me God, ca traim intr-o lume in care nu mai stim care e adevarul, ci acceptam concluziile altora si alegerile lor pentru noi.
- Iar daca se gaseste un singur om pe lumea asta, care sa auda ce zic, inseamna ca toata poluarea retinelor mele expuse ilegal de mult la ecranul calculatorului a meritat efortul. Si nu numai.

Contact:
- Email: miruna[la]siblondelegandesc[punct]ro
- Facebook
- Twitter
- Pinterest

Aparitii TV, 2018: Digi TV, targul de carte

(Sursa: siblondelegandesc.ro)