Pe Maria Matei - director de productie la Atelierul Marulia am cunoscut-o la Balul revistei Trend din resturantul H20 din Calarasi. Aici, aceasta si-a prezentat colectia de haine Marulia care se gaseste si pe site. Evenimentul de la H20, Balul revistei Trend, al carei director este Nelu Balasa, a fost unul reusit. Muzica mi-a placut mult, in special Cosmin Andrian, Nelu Geaulea, Tatiana Ojog si copiii de la Ansamblul Forile Baraganului (care m-au impresionat foarte mult), ne-a spus Maria Matei, director de productie la Atelierul Marulia. Alaturi de Maria Matei, a fost prezenta si angajata ei, Cristina Jifcu, care se ocupa de croitorie comanda dama (de la sorturi la rochii de mirese si ocazii). De asemenea, tot la bal a fost prezenta si Rodica Pavel, o iubitoare de moda, prietena cu Maria Matei. Rodica este directorul unei scoli care se ocupa de cursuri de formator, urmate si de Maria Matei. Aceasta si-a inceput activitatea la UCECOM ca inginer designer constructor de tipare.
Am fost curioasa sa aflu ce trenduri se poarta anul acesta. Am aflat de la Maria Matei, care purta o rochie rosie, superba, ca se poarta materialele naturale.
Impreuna cu o alta antreprenoare din Bucuresti, Iulia, a creat un atelier de haine pentru femeile cu forme. Cele doua aplicat la programul Start up si au gandit de la zero tiparele pentru doamnele mai rubensiene care nu-si gasesc imbracaminte potrivita. Mai multe detalii despre hainele acestora puteti gasi si pe site-ul www.marulia-atelier.ro si pe adresa de facebook: facebook/marulia.atelier.
La Marulia, femeile sunt provocate sa fie mai indraznete, sa nu le fie frica de culori si sa adore stilul frantuzesc. Pantaloni colorati de vascoza, bluze cu digital print, rochii vaporoase, colanti si tunici fistichii.
Iulia si Maria potrivesc repede tinute de zi, de seara, de cocktail, de iesit in parc. Si ele sunt imbracate in tinutele Marulia, pe care le creeaza. Maria poarta o rochie corai cu flori si Iulia una neagra cu desene colorate, asemenea unei picturi de Picasso. Ar putea vorbi o vesnicie despre tesaturi, despre forme, despre tipare. Uite o tunica de vascoza cu elastan, este o tinuta absolut diafana, se simte foarte bine pe piele, spune Maria despre o tinuta creata de ea.
Blazerul si colantul sunt microfibre. Microfibra din poliamida cu elastan care vin din zona sectiunii de lenjerie intima. In ultimul timp am observat ca aceste materii prime de la zona de lenjerie de corp, de tinute de casa, au migrat mult spre partea de tinuta pret-a-porter. Vazand aceste tendinte am inceput sa propunem diverse haine, avem si tricouri din poliamida, arata o alta tinuta Iulia. Din cum vorbesc, se simte pasiunea pentru a crea haine. Si, cu toate ca fiecare dintre ele au avut destinele legate de domeniul textilelor, abia cand s-au intalnit au dat viata visului pe care il aveau dintotdeauna. Si s-a nascut Marulia, un mic atelier de haine pentru femei cu forme mai generoase. Marulia a inceput acum aproape doi ani, cand am intalnit-o pe Maria si i-am impartasit visul meu pentru ca eu aveam un vis si il mai am inca: sa creez haine pentru doamnele din Romania care apreciaza stilul frantuzesc. I-am impartasit Mariei visul meu, spune Maria Matei
Am abordat toate produsele vestimentare in unica mea colectie: de la rochia de zi, de cocktail, de birou, pana la costum, palton, rochia de seara si rochia de eveniment. Preturile acestora variaza, iar la produsele pe comanda sunt mai mari. Produsele pe comanda se lucreaza personalizat si din acest motiv costa mai mult.