In cadrul Conferintelor de Craciun in Romania, aflate la a patra editie, luni, 28 noiembrie, de la 18.30, profesorul german Rolf Heuer va sustine, la Ateneul Roman, Conferinta Science Bridging Cultures and Nations: Exploring the Early Universe/ Stiinta Punti intre culturi si natiuni: explorand universul timpuriu.
Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii George Enescu, va avea de la ora 19.00, cuvantul de deschidere a Conferintei de Craciun, urmat de un mesaj al Ambasadei Germaniei in Romania, de o Laudatio realizata de academicianul Nicolae Victor Zamfir si de un moment muzical sustinut de pianistul Andrei Licaret.
Conferinta profesorului Rolf Heuer va incepe de la ora 19.30 in Sala Mare a Ateneului Roman.

PROFESORUL ROLF HEUER

Profesorul Rolf-Dieter Heuer este Presedintele Deutsche Physikalische Gesellschaft si unul dintre cei sapte membri ai High Level Group of Scientific Advisors (SAM), recent infiintat de Comisia Europeana. Profesorul Heuer este unul dintre cei mai importanti fizicieni ai zilelor noastre, specializat in domeniul particulelor elementare. A fost Directorul General CERN intre Ianuarie 2009 - Decembrie 2015. Mandatul sau este caracterizat de realizari cu totul remarcabile: 2009 - pornirea marelui accelerator Large Hadron Collider (LHC); 2015 - cresterea energii acestuia la valori unice in istorie; descoperirea Bosonului Higgs si largirea ariei geografice a membrilor CERN.
Biletele in valoare de 10 lei se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Roman.
Program: Luni - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Filarmonica "George Enescu"
W: http://www.fge.org.ro
E: [email protected]