Mariustuca.ro / Huffington Post: Rita Wilson, sotia lui Tom Hanks, dubla mastectomie si reconstructie mamara (Autoare: Magda Marincovici)
Rita Wilson, sotia starului Tom Hanks, a anuntat, marti, 14 aprilie, ca a facut o dubla mastectomie si reconstructie mamara dupa ce medicii i-au pus diagnosticul de cancer al sanului.
Actrita si producatoare americana in varsta de 58 de ani, Rita Wilson a fost operata imdiat dupa ce a primit rezultatele biopsiei care indicau o forma de cancer agresiva.
- A fost detectat la timp, explica Wilson intr-un comunicat expediat in exclusivitate revistei celebritatilor People.
- Diagnosticul precoce este capital, adauga ea, explicand ca boala a fost detectata de un al doilea medic.
Rita Wilson care este casatorita de aproape 27 de ani cu starul din Forrest Gump insista asupra fimportantei opiniei celui de-al doilea medic care poate salva vieti, mai ales in cazuri de indoiala asupra diagnosticului.
Rita Wilson, mama a doi copii, trebuie sa revina pe platourile de la Broadway in piesa Fish in the Dark, jucata si condusa de actorul Larry David. Dar ea nu este singura vedeta care a recurs la acest tip de interventii chirurgicale tocmai pentru a tine sub control cancerul.
Angelina Jolie a uimit o lume intreaga atunci cand a anuntat (2013) ca a facut o dubla mastectomie pentru a reduce, in acest fel, riscurile de cancer, care erau majore in cazul ei, din cauza antecedentelor din familie.
Anul acesta, in urma cu mai putin de o luna, Angelina Jolie a dezvaluit ca facut o ablatie a ovarelor si trompelor.
Christina Applegate (Married with Children) a fost nevoita sa ia aceeasi decizie dificila la 36 de ani, dupa ce a aflat ca mama ei s-a luptat cu aceasta boala. Actrita si cantareata Olivia Newton-John, dar si sotia lui Ozzie Osbourne, Sharon, au trecut prin aceleasi interventii chirurgicale.
Sursa: http://www.mariustuca.ro/sanatate/huffington-post-rita-wilson-sotia-lui-toma-hanks-dubla-mastectomie-si-reconstructie-mamara-4118.html