- Cum te intretii?
- Dupa atatia ani de sport e foarte greu sa-ti schimbi stilul de viata, mai ales ca acum sunt o persoana foarte activa! Nu ca inainte nu as fi fost! Sunt un om normal, care promoveaza miscarea si sportul. Trebuie sa fii propriul exemplu. Nu poti sa-i spui unui copil sa faca miscare si eu sa am cateva kilograme in plus.
- Cate kilograme ai?
- Am 48 de kilograme!
- Cum decurge o zi din viata ta?
- Ma trezesc in fiecare zi la ora 7 fara 10 minute, iar la ora 8.00 plec spre Minister. Se intampla foarte multe lucruri intr-o zi, dar incerc ca de doua - trei ori pe saptamana sa-mi aloc cateva ore pentru mine: merg la sala, fac miscare si mai am si alte activitati care fac bine sufletului meu.
- Mai practici si alte sporturi?
- Da, inot, dar pentru mine esentiala este alergarea.
- Stiu ca iti place sa mergi la Piatra Arsa in timpul liber.
- Da, am facut o data 29 de kilometri intr-o zi. Noi avem ceasuri care ne spun distanta si cu cati kilometri pe ora am mers.
- Cel mai mult cat ai mers?
- Am mers 37 de kilometri intr-o zi, dar in perioada de pregatire!
- Ce sfaturi le dai tinerilor de azi, referitoare la alimentatie si la practicarea unui sport?
- Sa se respecte pe ei insisi, prin miscare, prin felul lor de a fi si sa nu neglijeze niciodata aspectul lor fizic. Ce poate fi mai frumos decat sa ai un corp frumos si o infatisare placuta?
Referitor la alimentatie, e greu sa dau sfaturi pentru ca fiecare suntem individualitati diferite si fiecaruia ne face bine sau ne place un anumit aliment. Mi-e foarte greu sa-i spun cuiva sa nu manance carne, cand, de fapt, el se simte foarte bine ca mananca carne.
- Ce destinatii de vacanta preferi?
- Imi place linistea! Si asa, traim intr-un oras destul de aglomerat si cu foarte multa agitatie, si atunci vacantele le petrec in locuri linistite.
- Poti sa-mi dai trei locuri preferate de vacanta?
- Imi plac Apusenii - e o zona superba acolo! De asemenea, imi plac si Bucegii, dar e o zona aglomerata acolo. La mare, imi place mult la Eforie-Nord - am fost zece ani la rand acolo, dar in acelasi timp mergeam foarte des si la Baile Felix. Africa de Sud e o destinatie frumoasa: jumatate din sufletul meu a ramas acolo. Ma pregateam in Africa de Sud - e o tara superba! In fiecare vara, eu si sotul meu mergem o saptamana sau zece zile la mare.