Multi oameni au ramas cu nostalgia anilor in care Maria Radu canta cu formatia Timpuri Noi, dar sunt si unii care o descopera abia acum. Piesele lor au ramas in sufletul oamenilor.
Pentru artista, muzica e viata ei.
A fost tentata sa emigreze de mai multe ori in Marea Britanie, dar a continuat sa ramana in tara.
Proiectul Mariei Radu merge solo, dar exista si posibilitatea de a reveni cu un nou proiect Van Noizz.

- Multi spun ca e pacat ca nu sunt multe artiste ca tine, care sa ne bucure sufletul. Ce te diferentiaza de celelalte cantarete de la noi?
- Cred ca avem multe voci bune dar nu au sansa sa fie promovate. Probabil nu au un suport material sau relatii acolo unde trebuie sau nu stiu "sa perie" anumite persoane. Daca cumva esti altfel si nu esti cu turma nu e ok. Pentru ca citez din anumiti domni de la anumite radiouri "stim noi ce se cere".Cred ca unul din atuurile mele este naturaletea sau feeling-ul,capacitatea de a transmite ceva special publicului. Cu acest feeling te nasti dupa parerea mea..il ai sau nu-l ai.Multe cantarete de la noi sunt foarte tehnice, dar nu transmit mare lucru.
- Multi te identifica cu Maria Radu de la Van Noizz. Ce amintiri ai legate de perioada in care ai cantat in Van Noizz?
- Cred ca multi au ramas cu nostalgia acelor ani si acelor piese.sunt oameni care ma stiu de pe vremea cand cantam cu Timpuri Noi sau care ma descopera acum. Nu cred ca "multi" ma identifica cu Maria de la Van Noizz. Cred ca multi ma identifica cu "Dorul". Oricum ma bucur tare mult ca piesele noastre au ramas in sufletul oamenilor. Tin minte reactia publicului la un concert in Targu Mures, cand am avut 4 bisuri cu piesa "Vara-n doi"care avea doar doua saptamani de difuzare.O mare de oameni canta cu patos refrenul. A fost senzational!
- Ai nostalgia pieselor din anii ’80?
- Eram destul de mica dar tin minte ca fredonam ABBA pe la 6 ani.M-a marcat mai mult muzica anilor ‘90
- Ce inseamna muzica pentru tine? Muzica este viata ta?
- Poti sa spui si asa.Nu concep viata fara muzica si ma refer in special la momentele in fata publicului. Acel schimb de energii care imi umple sufletul si ma face fericita e esential pt mine.
- Despre ce vorbesti in piesele tale?
- Depre iluzii, deziluzii...in general despre dragoste.
- Esti o aparitie excentrica, debordezi de energie. Care sunt calitatile tale?
- Pai am foarte multe si multi ar spune ca sunt lipsita de modestie daca le spun,daca nu le strig atunci sunt prea modesta.
- Cine se ocupa de tinuta ta vestimentara de scena? Dar de cea de zi?
- Unul din cei mai buni prieteni ai mei este stilist si de obicei cu el ma sfatuiesc.cateva tinute de scena mi le-a creat o alta prietena buna si foarte talentata Lena Criveanu. Tinutele de zi mi le aleg singura de ocbicei.Prefer tinutele sport in timpul zilei.
- Ce te inspira in viata?
- Dragostea.
- Ai gasit barbatul ideal? Daca da, cine este el si cum te-a cucerit?
- Nu l-am gasit inca, dar am un feeling ca va aparea anul asta.
- Ce preferinte muzicale ai, de la noi si de peste hotare?
- Aurelian Andreescu,Ileana Sararoiu, Radiohead, Pulp, Aretha Franklin, Eta James, Nine Inch Nails, Placebo etc.
- Iti place sa calatoresti? Daca da, ce tari ai vizitat pana acum?
- Imi place enorm sa calatoresc.tocmai m-am intors din Grecia.Am fost in Italia, Marea Britanie,Franta,Spania,Canada,Olanda
- Povesteste-mi una dintre amintirile placute din calatoriile tale.
- A fost pentru prima data anul acesta cand am ales sa merg cu masina in Grecia. Am descoperit niste zone absolute superbe stiute doar de localnici. Am stat intr-o casuta la doar 15 metri de mare. A fost de vis.
- Unde vei pleca in vara asta? Ai ales deja o destinatie de vacanta?
- Ma voi intoarece in Grecia cu siguranta. E posibil sa mai plec un pic la Berlin sau la Paris.
- Este ceva ce nu ai realizat pana acum si ti-ai dori?
- O excursie in Japonia, Australia, Suedia, un concert pe stadion,un contract cu un producator de afara,sa inot cu delfinii,o colaborare cu Trent Reznor.....sunt foarte multe.
- Unde vei concerta in vara asta?
- Unul din concerte va fi de ziua Frantei (la ambasada), cateva prin Bucuresti si la mare, dar majoritatea sunt party-uri private.
- Colaborezi tot cu La Strada Music?
- Nu.
- Lucrezi la un album? Daca da, spune-mi mai multe detalii despre el.
- Am cateva piese noi dar nu stiu sigur daca voi lansa un album sau pur si simplu voi lansa doar single-uri.Apropos site-ul meu o sa fie gata in max 2 sapt www.mariaradu.ro
- Criza financiara prin care trecem te afecteaza ca artist?
- Deocamdata e ok.
- Te-ai gandit vreodata sa emigrezi? Daca da, unde anume?
- M-a batut gandul de cateva ori. Marea Britanie.
- Ai spus la un moment dat ca e posibil sa revii cu un nou proiect Van Noizz, care sigur va fi mai matur si la fel de special. Cand se va intampla acest lucru?
- Depinde in mare parte de Romeo Vanica jr. Intre timp proiectul meu solo merge mai departe si in curand voi scoate un nou single si probabil si un nou videoclip.