Compania romaneasca EcoVillas a finalizat in proportie de 90% primele 44 de apartamente si spatii comerciale din Romania 100% ecofriendly din proiectul LOFT green apartments. Locuintele nu polueaza, fiind primele apartamente care nu sunt racordate la gaze ai folosesc un sistem de incalzire si racire cu pompe geotermice. Totodata apartamentele sunt alimentate cu energie regenerabila, acestea fiind gandite pentru a trai pentru viitorii locatari.
- Nu suntem la primul proiect de acest gen dezvoltat in Romania. Ecovillas a mai construit alte 32 de case pasive cu pompe de caldura finalizate in anul 2016. Acestea s-au bucurat de un real succes fiind vandute in intregime, iar valoarea lor a crescut deja cu 35% de la darea in folosinta. Demararea proiectului LOFT a fost un act de curaj din partea noastra pentru ca ne adresam altui tip de clienti, clientii de apartamente care sunt diferiti de cei de case. Apartamentele pasive sunt cu adevarat o investiție pentru ca aduce reduceri de costuri lunare si confortul unei locuinte smart. (GABRIEL FOCSENEANU - manager proiect)

Apartamentele au cele mai mici costuri cu intretinerea datorita pompelor geotermice

- Proiectul LOFT green apartaments nu polueaza deoarece foloseste un sistem de incalzire si racire bazat pe pompe geotermice. Practic, locuintele nu sunt racordate la gaz si sunt alimentate cu energie regenerabila. Datorita sistemului de incalzire cu pompe geotermice, pe timpul iernii costurile lunare se reduc cu 90% fata de un apartament standard.
Incalzirea intr-o luna de iarna este 1 leu/mp. Asta inseamna ca la trei camere in luna ianuarie locatarii vor plati cel mult 70 de lei incalzirea. Exista in fiecare apartament un sistem de incazire prin pardoseala, iar pierderile de caldura sunt reduse la zero datorita izolatiei foarte bune. Geamurile sunt si ele speciale pentru apartamente pasive, desi sunt foarte mari, nu pierd caldura din locuinta, (GABRIEL FOCȘENEANU - manager proiect)
Proiectul LOFT green apartments foloseste un sistem inteligent de ventilație pentru a aerisi locuinta. Este un sistem smart ce aduce aer curat si proaspat 24 de ore din 24 fara a fi nevoie sa se aeriseasca.

Prize pentru masini electrice, parc in curtea complexului si sistem de videointerfon comandat de pe smarphone

LOFT a fost gandit sa aduca viitorii locatari mai aproape de natura, de aceea locatia este langa 87 de hectare de padure unde exista inclusiv trasee pentru plimbari, iar alți 7.500 mp de zona verde vor exista in curtea complexului. Amprenta la sol fiind de doar 25% din suprafața.
- Cand construiesti apartamente verzi trebuie sa te gandesti ca cei care le cumpara iubesc natura, ei isi doresc un stil de a trai departe de agitatia urbana, dar aproape de oras. Asa am decis sa construim in Mogosoaia pentru ca aici putem oferi zona verde suficienta, calitate premium la un preț de apartament standard, plus tehnologie si inovatie. (GABRIEL FOCȘENEANU - manager proiect)
Complexul LOFT dispune si de prize pentru masini electrice, parcari pentru biciclete si carucioare, boxe, parcari subterane si supraterane, loc de joaca, acces facil catre transportul in comun si magazine.
LOFT green apartaments este construit in stil industrial si promoveaza apartamente unice, euro si in constructia celor 3 blocuri ce vor avea in total 154 de apartamente cu una, doua si trei camere.