1,36 miliarde euro este valoarea investitiei prin care se va realiza Autostrada Ploiesti- Brasov. Durata intregului proiect este de 24 de ani din care
- un an proiectare
- trei ani executie
- 20 de ani operarea.
In cei 20 de ani va fi returnata valoarea pe care a investit-o partenerul privat. Guvernul va finaliza in perioada imediata negocierile cu asocierea formata din companiile China Communications Construction Company Ltd (China) si Makyol Insaat Sanayi Turizm (Turcia) pentru constructia si operarea in regim de parteneriat public-privat a autostrazii Ploiesti - Brasov. In contract este prevazuta o bonificatie in cazul in care proiectul este terminat mai devreme, in loc de 4 ani, si o penalitate daca intarzie, de circa 100 de milioane de euro pe an. Altfel spus, constructorii Autostrazii Ploiesti-Brasov ar putea primi 100 de milioane de euro daca termina lucrarea cu un an mai devreme, dar ar putea fi si penalizati cu aceeasi suma daca intarzie cu un an finalizarea lucrarilor.
Acum are loc faza finala de negociere a clauzelor si apoi urmeaza semnarea contractului cu asocierea formata din companiile CCCC International din China si Makyol din Turcia. Proiectarea ar putea fi finalizata in 2020, si tot in 2020 va incepe constructia.

China Communications Construction Company (CCCC) este unul dintre cei mai mari constructori la nivel mondial, cu afaceri de aproape 80 de miliarde de dolari si peste 160.000 de angajati. CCCC ocupa locul 91 in lista primelor 500 de companii la nivel international, Fortune Global 500. CCCC a fost implicat in diferite proiecte, printre care si cel mai lung pod din lume, Danyang-Kunshan Grand Bridge, cu o lungime de 164,8 kilometri, situat in delta fluviului Yangtze si care face legatura intre orasele Beijing si Shanghai. Podul a costat 8,5 miliarde de dolari. Makyol este un important constructor din Turcia, implicat in proiecte de infrastructura precum metroul din Istanbul, autostrazi (Blacksea Coastel Road), tunele, poduri, porturi si aeroporturi. Pentru acest contract, la prima etapa a licitatiei, au fost mai multi constructori interesati.