AmosNews: Autostrada Sudului porneste saptamana viitoare ca procedura
Procedura pentru constructia Autostrazii Sudului va demara saptamana viitoare, a anuntat presedintele PSD, Liviu Dragnea.
- Am niste vesti foarte bune, pentru ca si eu sunt foarte suparat ca s-a intarziat foarte mult, deci cred ca luni sau cel mai tarziu marti, 21 mai 2019, Comisia de prognoza a finalizat toata procedura, toata documentatia si incepe procedura de selectie, sunt din fericire multe firme interesate. Aceasta autostrada este foarte importanta, leaga Bucuresti, prin sud, cu Craiova si merge in Timisoara. Dar foarte importanta este si discutia cu presedintele Serbiei, pentru ca vrem sa mergem pe proiectul realizat de Iugoslavia pe vremuri, inainte de 1990, Romania si alte state, prin care se face o legatura mult mai scurta intre Constanta, Bucuresti Sud-Vestul Romaniei, Serbia, Nordul Italiei, Austria, Elvetia, Franta, fara sa se mai ocoleasca prin traseele traditionale Ungaria - Austria - Germania si asa mai departe. Autostrada Sudului porneste saptamana viitoare ca procedura, a precizat Dragnea, aflat intr-o vizita in judetul Dolj, impreuna cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.
De asemenea, el a sustinut ca s-a finalizat analiza ofertelor pentru autostrada Ploiesti - Brasov si urmeaza sa se decida castigatorul licitatiei, pentru a incepe efectiv executia.
- A doua veste buna, pe care o sa o dea cred ca saptamana viitoare, este ca s-a finalizat analiza ofertelor pentru Ploiesti - Brasov si urmeaza ca in termen foarte scurt sa decida castigatorul, sa inceapa efectiv lucrul, executia la aceasta autostrada. Saptamana viitoare, din cate stiu eu, incep lucrarile la Craiova - Pitesti, a afirmat liderul PSD

(Sursa: amosnews.ro)