AmosNews: Dragnea il ataca din dragoste pe Daea, dupa care zice ca nu l-a atacat. Are impresia ca a neglijat judetele dunarene
Presedintele PSD face declaratii contradictorii. Dupa ce il ataca pe Daea pe motiv ca nu s-ar ocupa de judetele din Sud asa cum ar trebui, revine spunand ca ministrul care ii era chiar drag dar la care acum tine doar foarte mult n-ar prea bate judetele dunarene. Or, dupa cum este cat se poate de vizibil, ministrul agriculturii numai ca nu iese in teritoriu nu poate fi acuzat, cea mai mare parte a timpului sau de lucru fiind impartita intre obligatiile europene si vizitele de lucru la obiectivele importante din tara.
- L-as ruga pe un ministru la care tin foarte mult, au fost perioade in care imi era chiar drag, l-as ruga sa vina mai des in Calarasi, asa cum trebuie sa vina mai des si in Teleorman, in Giurgiu, in Olt, in Dolj, pentru ca sunt judete dunarene, cu un pamant foarte bogat si cu un potential foarte bogat, dar cetatenii din aceste judete nu beneficiaza de toata bogatia acestui pamant asa cum ar trebui, a declarat la Calarasi Liviu Dragnea.
- Il rog respectuos sa vina mai des in Calarasi si sa faca in tot sudul Romaniei foarte rapid un plan pe care sa-l prezinte premierului si in coalitie sa punem in practica tot ceea ce am stabilit in programul de guvernare, pentru ca acolo nu sunt chestiuni facultative, a mai spus Dragnea.
Ulterior,in timpul unei conferinte de presa, Liviu Dragnea a negat ca declaratia sa a fost un atac la adresa ministrului Agriculturii.
- Asa cum m-am ingrasat si eu, asa s-a ingrasat si dumnealui si mai multi ministrii s-au mai ingrasat. De ce? Mult mai putina miscare. Si atunci chiar daca ne mai doare mijlocul, ne mai doare un picior, mai slabim putin, sa mergem mai mult in teritoriu si eu cred ca si doamna prim-ministru o sa va spuna lucrul asta pentru ca oamenii vor sa discute cu ministrul. Un ministru cand vine in Calarasi, de exemplu afla mai multe decat afla din birou si stiu ca domnul Daea are acest talent, dar nu numai domnul Daea, doamna Pintea poate sa vina in Calarasi sa vada care este stadiul pentru investitia de la Spitalul Judetean. domnul Cuc poate sa vina sa vada care sunt conditiile pentru podul de la Drajna, adica sa vada cu ochiul propriu si personal si nu numai, deci toti ministrii e bine sa meaga in teritoriu, asa cum a inceput sa mearga foarte bine si Razvan Cuc si Daniel Suciu, sa vorbeasca despre ceea ce fac, despre ceea ce s-a facut si sa discute cu oamenii, nu numai cu membrii de partid, si cu autoritatile locale despre domeniul de activitate respectiv si asa vor afla mai multe, a mai spus liderul PSD.
Observatorii pun aceste pusee critice la adresa unor oameni considerati ca fiind apropiati de presedintele PSD pe seama unei gelozii de campanie in care impresiile pozitive ar trebui canalizate in directia liderului. Pe seama celor din jurul sau.