Senatorul Constantin Popa a sustinut o declaratie politica intitulata: Actuala guvernare ofera semnale pozitive mediului de afaceri. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In aceasta saptamana, voi vorbi despre masurile de relaxare fiscala pe care actuala coalitie de guvernare le-a adoptat in ultima perioada.
La inceputul acestei sesiuni parlamentare am votat cu totii cel mai pro-business Cod Fiscal. Principalii beneficiari ai acestuia sunt reprezentantii mediului de afaceri, insa, in acelasi timp, vorbim si de beneficii sociale care rezulta in urma aplicarii noilor reglementari â€" crearea de noi locuri de munca, remuneratii mai bune.
Adoptarea Codului Fiscal ofera Romaniei posibilitatea de a-si consolida cresterea economica de care a beneficiat in ultimii ani. Prin masurile adoptate, se pun bazele unui progres al economiei romanesti. Romania poate sa devina prin noile prevederi din Codul Fiscal o destinatie pentru investitorii straini, dar totodata poate asigura cresterea si consolidarea capitalului autohton.
UNPR este un partid pentru care mediul de afaceri este un element important in privinta dezvoltarii statului. UNPR actioneaza astfel incat sa se asigure bunastarea cetatenilor, iar existenta unui mediu de afaceri eficient si prosper ofera aceasta perspectiva, cea a unui nivel de trai mai bun.
Ultimele masuri ale Guvernului demonstreaza tocmai acest lucru â€" ca incercam sa sprijinim cat mai mult mediul de afaceri national, dar si cel din judetul pe care il reprezint, Buzau. Inclusiv masurile adoptate de Executiv saptamana trecuta â€" printre care devansarea masurii de reducere a impozitului pe dividende, la 5% - a fost un nou semnal pozitiv pentru mediul de afaceri.
Sprijinirea mediului de afaceri reprezinta o prioritate atat la nivel local, cat si la nivel national, deoarece aceasta categorie reprezinta motorul oricarei economii moderne. Prin sustinerea mediului de afaceri, cel care creeaza locuri de munca, se poate obtine cresterea economica.
Inca de la inceputul discutiilor cu privire la noul Cod fiscal, in opinia publica au aparut tot felul de temeri care spuneau ca reducerea taxelor va produce un gol in bugetul statului. Logica acestei afirmatii poate fi usor demontata. Urmarea fireasca a reducerii taxelor este cresterea consumului. Fapt care se vede in rezultatele inregistrate de tara noastra. La acest moment, economia Romaniei poate sa suporte masurile anuntate de guvern. Romania a demonstrat in ultimele luni ca are posibilitatea de a creste gradul de colectare la buget.
Dupa adoptarea Codului Fiscal, reducerea impozitului pe dividende a devenit un obiectiv principal. Vorbim de o masura normala, una care sa sprijine mediul de afaceri din Romania. Este necesar ca, odata cu implementarea masurilor din noul Cod Fiscal, mediul de afaceri sa nu mai simta ostilitate din partea statului roman, ci sa existe o incurajare a acestora sa investeasca tot mai mult. Personal, consider ca o economie fara capital propriu nu poate sa fie una performanta si stabila pe termen lung.
De asemenea, o alta masura luata saptamana trecuta de Guvern a fost cea privind reducerea TVA la apa la 9% pentru tot consumul â€" casnic si industrial. Prin reducerea TVA la apa pentru consumul casnic se vine in sprijinul cetateanului prin faptul ca se scad preturile la intretinere, ceea ce reprezinta un ajutor insemnat pentru toti locuitorii acestei tari. Totodata, aceasta decizie reprezinta un ajutor foarte important pentru agricultura din tara noastra, coroborata cu adoptarea legii irigatiilor. Alaturi de un sistem de irigatii performant, reducerea impozitului la apa va contribui la eficientizarea acestui domeniu prioritar al Romaniei.
Stiu ca mai sunt inca multe probleme de rezolvat in acest domeniu. Si de aceea, trebuie sa purtam un dialog constant cu mediul de afaceri din Romania, astfel incat sa gasim cele mai bune solutii. Scopul oricarei guvernari, al unei formatiuni politice, trebuie sa fie acela de a stimula ‎cresterea economica, iar prin asigurarea unui mediu de afaceri performant se poate atinge acest deziderat.