Programat sa debuteze oficial in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, noul Chevrolet Spark electric isi arata deja fata. Constructorul american a publicat un comunicat oficial in care dezvaluie toate detaliile noului sau model electric.
Dezvoltata pe actuala generatie Spark, noua versiune electrica se foloseste de aproximativ 75% din componentele trenului propulsor regasit pe Volt si pe celelalte modele ecologice din lista Chevrolet. Motorul este unul electric, capabil sa genereze o putere totala de 130 de cai si un cuplu motor impresionant, de peste 500 de Nm, livrat uniform. Un asemenea bagaj de resurse este suficient pentru a propulsa micul Spark electric de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 8 secunde.
Chuck Russell, inginer sef in cadrul Chevrolet, a declarat: "Atunci cand ne-am propus sa dam nastere unui ansamblu de propulsie electric pentru Spark, am stiut ca trebuie sa fie o solutie care sa ofere acceleratie placuta si eficienta sporita. Noi suntem de parere ca viitori clienti vor aprecia foarte mult senzatiile oferite la volan si faptul ca puterea este disponibila in orice moment."
Motorul electric este tinut in viata de un pachet de baterii litiu-ion, amplasat sub bancheta din spate si, intr-o mica masura, in portbagaj. Incarcarea sa se va putea face fie de la o priza normala, fie de la un alimentator rapid.Chevrolet ofera si un sistem de incarcare ce permite alimentarea bateriei cu 80% energie in doar 20 de minute. In mod normal, de la o priza de uz casnic, Spark EV se va incarca in 7 ore.
Cu o capacitate de 20 kWh, bateria a fost testata de-a lungul a 200.000 de ore, in diverse conditii de functionare. Tocmai de aceea Chevrolet este dispus sa ofere opt ani garantie sau 160.000 de kilometri pentru bateria litiu-ion.
Productia noului Spark electric va fi una destul de redusa, primele exemplare urmand sa fie livrate abia anul viitor. Principala piata va fi cea din Statele Unite, insa modelul va fi oferit si in statele europene cu o infrastructura specifica automobilelor electrice.