Masura privind plafonarea salariilor in companiile de stat ar putea fi aplicata cel mai devreme in toamna, intrucat Guvernul doreste ca aceasta masura sa fie luata prin lege, nu prin OUG, a explicat astazi Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, informeaza NewsIn. Acesta a admis ca in unele cazuri ar putea fi si exceptii.
Zaharescu a afirmat ca in sedinta de astazi s-a facut o informare cu privire la intentia Executivului de a realiza la bugetul de stat unele economii, prin plafonarea salariilor personalului angajat in cadrul companiilor de stat.
"Domnul Ponta a cerut tuturor ministerelor ca pana saptamana viitoare sa-si prezinte punctul de vedere. In acest proiect ar trebui sa intre o inventariere a tuturor societatilor unde statul sau alte unitati administrative teritoriale detin capital majoritar. (…) Dupa aceasta inventariere se va lua fiecare contract in parte. Este posibil sa fie un contract care are valabilitate inca trei ani sau doua luni. Nu se poate incheia un contract pur si simplu", a explicat Andrei Zaharescu.
Acesta a precizat, raspunzand unei intrebari, ca este posibil ca masura sa nu se aplice in cazul contractelor care sunt in derulare la data intrarii in vigoare alegii. "Exista aceasta posibilitate, in cazul in care cineva sa fi semnat luna trecuta, sau la inceput de an un contract cu valabilitate de patru ani, a exemplificat Zaharescu.